Agenda

Datum: Zaterdag 01 April 2017
Uur: 14:00 - 18:00
Organisator:
Plaats: VC De Sleutelbrug
Beenhouwersstraat 1-3 - 8000 Brugge

Info & Routebeschrijving :



Tentoonstelling Claudine De Pauw in VC De Sleutelbrug van 1 april tot en met 15 april van 14u tot 18u
Voor Claudine De Pauw is schilderen datgene uitdrukken wat je in woorden moeilijk kan omvatten. Het is een vorm van reizen. De reis kan gepland zijn, maar meestal verloopt ze wat avontuurlijker. Zo zijn dromen en visioenen steeds de inspiratiebronnen geweest voor haar schilderijen.
Ze openbaren zicht meestal als kleurrijke taferelen en openen een weg naar andere dimensies binnen de illusie van ruimte en tijd. Je beleeft er een werkelijkheid achter de tastbare werkelijkheid, een onbetreden universum, een wereld vol symbolen en boodschappen. Die symbolen kunnen erg belangrijk zijn en ons de weg wijzen in ons leven. Ook archetypes zoals goeden of godinnen zijn steeds een ware inspiratiebron geweest. het zijn innerlijke beelden ontsproten aan ons collectief onderbewustzijn die onze gedragspatronen kunnen verklaren en kunnen een belangrijke rol spelen in ons leven. Ook de natuur met haar verborgen wereld ‘elementale’ wezens zijn voor Claudine nog steeds een onuitputtelijke bron van inspiratie. De schoonheid in de natuur ervaren is als het ware dichter bij onze bron komen. Dergelijke ervaringen kan je zodanig beroeren dat je het gevoel krijgt één te zijn met de natuur en de kosmos.  
Claudine De Pauw hanteert diverse technieken om haar visionaire wereld tot uitdrukking te brengen. Zowel de aloude glaceertechniek waarbij transparante verflagen boven elkaar worden gelegd, alsook olieverf op doek en aquarellen komen aan bod.
Meer info over Claudine De Pauw vind je op users.telenet.be/claudinedepauw




terug naar kalender