Agenda

Datum: Zaterdag 03 Maart 2018
Uur:
Organisator:
Andere

Plaats:
-

Info & Routebeschrijving :



Programma:

    bezoek aan de tentoonstelling “Être moderne: le MoMa à Paris” in de Fondation Vuiton
    lunch in “La Terrass du Jardin”: Blanquette de veau, crème brûlée, un café et une bouteille de vin pour 4 pers.
    bezoek aan de concertzaal van de Philharmonie de Paris in de Cité de la Musique

Nog niet de gelegenheid gehad het MoMa (Museum of Modern Art) van New York te bezoeken? Kom dan met afdeling Kunst-Wijs mee naar Parijs! Het MOMa komt naar Parijs met 200 topstukken uit zijn verzameling moderne kunst en palmt de Fondation Vuiton in. En daar is de stichting Vuiton in geslaagd….

De tentoonstelling die we bezoeken, “Être moderne: le MoMa à Paris”, toont een selectie van 200 werken uit de collectie van 6 departementen van het MoMa. Ze geven een beeld van de geschiedenis van het museum en de gevolgde politiek bij de collectievorming. De tentoonstelling vult het ganse Vuiton-museum. Ze bevat schilderijen, beelden, tekeningen, foto’s, films en voorwerpen uit het domein van de design en de architectuur.

Er is werk van Paul Cézanne, Salvador Dali, Walt Disney, Marcel Duchamp, Edward Hopper, Frieda Kahlo, Gustav Klimt, Rem Koolhaas, Roy Lichtenstein, Sol Lewitt, René Magritte, Mies van der Rohe, Pablo Picasso, Man Ray, Henri Matisse, PietMondriaan, Jackson Pollock, Gerhard Richter, Mark Rothko, Andy Warhol, …

Praktisch:
We reizen met een bus van International Tours. Vertrek in Oostende om 5u45 stipt. Halte in Loppem om 6u en Kuurne (Hoeve Vandewalle) om 6u30 – terug in Oostende omstreeks 22u.

De uitstap is volzet. Wie nu nog inschrijft komt op de reservelijst.


terug naar kalender