Vrijzinnig humanistisch West-Vlaanderen

Niet gelovig maar wel op zoek naar zingeving? Mensenrechten, gelijkwaardigheid, verbondenheid, ecologie, kritisch denken, eigen keuzes maken – helemaal jouw ding?

Welkom bij vrijzinnig humanistisch West-Vlaanderen, een organisatie voor vrijdenkende zinzoekers! Voor ons staat het geloof in de mens centraal. Onze werking is gebaseerd op het (praktisch) vrijzinnig humanisme, een door de overheid erkende levensbeschouwing. Zo organiseren we heel wat boeiende activiteiten rond maatschappelijke thema’s. Ook verlenen we persoonlijke diensten als vrijzinnige plechtigheden en een luisterend oor.

Drie instanties hebben samen een aanbod voor jou:
de vrijzinnige ontmoetingscentra, de vrijzinnige verenigingen en de huizenvandeMens op talrijke locaties in de provincie.
Zo is er altijd gelegenheid tot een gesprek, begeleiding of activiteit in je buurt.

Wat is vrijzinnig zijn ?

Waarvoor kan je bij ons terecht ?

Waar kan je terecht?

Huisvandemens

Voor begeleiding bij ceremonies, gesprekken, zorgplanning, voordrachten, een gericht activiteitenaanbod,…

Vrijzinnige verenigingen

Voor een breed activiteitenaanbod, diensten,…

Laatste nieuws

VC De Geus Harelbeke schenkt 1260 euro aan sociaal naaiatelier

Naar jaarlijkse traditie organiseerde VC De Geus opnieuw een kaarting voor het goede doel. Dit jaar was de opbrengst 1260 euro en die werd geschonken aan het sociaal naaiatelier te Harelbeke.

Raymonda Verdyck verkozen tot nieuwe voorzitter van deMens.nu

Op de algemene vergadering van deMens.nu (23 maart 2024) werd Raymonda Verdyck verkozen tot nieuwe voorzitter. Ze neemt de fakkel over van Freddy Mortier, die zes jaar aan het roer stond van...

Activiteit 'Solidair met levende boeken' op woensdag 20 maart was ontroerende belevenis

HuisvandeMens Ieper organiseerde in het kader van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie een activiteit waarbij 3 personen als ‘levend boek’ kwamen vertellen hoe zij reeds vaak te...

Een alternatieve ceremonie om jullie liefde te vieren

Willen jullie trouwen of vieren jullie een bijzondere huwelijksverjaardag? Is het tijd om even bewust aandacht te schenken aan wat jullie samen hebben? Stilstaan bij wat jullie verbindt en wat jullie belangrijk vinden in het leven, daarvoor zijn jullie bij het huisvandeMens aan het juiste adres. Elkaar het jawoord geven is een onvergetelijke gebeurtenis. Wie meer wil dan een eenvoudige handtekening in het gemeentehuis, kan het huisvandeMens inschakelen voor een persoonlijke plechtigheid. Want voor het vrijzinnig humanisme is elk koppel uniek. Maak een afspraak met een consulent van het huisvandeMens, en ga samen aan de slag. Reken toch maar op minstens een half jaar voorbereidingstijd, want er is werk aan de winkel. Hoe wil je dat de ceremonie eruit zal zien? Wie zal er allemaal een woordje doen? Gaan jullie ringen uitwisselen? En vertel eens, hoe hebben jullie elkaar eigenlijk leren kennen? Wat zijn belangrijke waarden in jullie relatie? Je snapt dat dit allemaal niet op 1-2-3 geregeld is.

Getuigenissen

Kim en Dylan over hun plechtigheid


"De ceremonie heeft ons grootste verwachtingen volledig overtroffen. De tekst was heel mooi, ontroerend met het juiste vleugje humor, volledig hoe wij zijn! Ons publiek was ook super enthousiast, en dit was zonder twijfel het mooiste moment van onze dag! We raden iedereen aan, die ervoor kiest om niet kerkelijk te trouwen, om jullie in te schakelen voor het ceremoniële gedeelte. Het zorgt ervoor dat je als koppel toch een persoonlijk momentje hebt tijdens de dag."

Marissa en Stijn over hun plechtigheid


"We genieten nog altijd na van een droomhuwelijk met een fantastische ceremonie. We hebben genoten van de eerste tot de laatste minuut en de complimenten die we van de genodigden mochten ontvangen zijn ontelbaar geworden. De tekst was helemaal hoe wij in het leven staan. En de manier waarop het gebracht werd gaf zoveel sterkte en rust. Iedereen genoot van het begin tot het einde."

  

 

Foto's

Ga naar het fotoalbum door op onderstaande foto te klikken.

Huwelijksplechtigheden huisvandeMens

 

Contacteer ons om je relatieplechtigheid te organiseren

Huizenvandemens

Een vrijzinnige ceremonie bij een ander belangrijk levensmoment?

De geboorte van een baby of een adoptie,
een groeifeest of lentefeest voor een kind,
afscheid nemen van een dierbare
of stil staan bij een ander sleutelmoment in je leven.

We begeleiden je plechtigheid.