header background image
 


Activiteit zoeken

  • Max afstand

Agenda

Datum: Donderdag 26 April 2018
Uur: 19:30 - 21:30
Organisator:
Plaats: Brugge
- 8000 Brugge

Info & Routebeschrijving :Villa Voortman is een laagdrempelig ontmoetingshuis in de stad. Het richt zich tot kwetsbare mensen met een dubbeldiagnoseproblematiek die om tal van redenen de aansluiting met de reguliere hulpverlening missen. Zij hebben moeilijkheden op verschillende levensgebieden zoals ernstige psychiatrische en justitiële problemen, verslaving, stigmatisering en dakloosheid.

Villa Voortman vertrekt van een schadebeperkende benadering en kenmerkt zich door het aanbieden van een asiel of schuilplaats, een warme plek waar men zich welkom en geaccepteerd voelt. De focus ligt op ontmoeting met respect voor ieders identiteit. Het is een permissieve, niet-verplichtende, ‘ontvankelijk wachtende’ omgeving die persoonlijke groei en relaties bevordert, belang hechtend aan empowerment, of kracht geven. Het is een plek waar mensen zichzelf kunnen ontwikkelen via artistieke ateliers en andere activiteiten aangeboden door kunstenaars, vrijwilligers en bezoekers zelf. Met respect voor ieders eigenheid wordt er gestreefd naar sociale inclusie en toekomstperspectieven via de ondersteuning van inclusief burgerschap.

Onder het motto: “minimale structuur, maximale verantwoordelijkheid” waarbij gelijkwaardigheid, participatie, overleg en destigmatisering centraal staan, wordt er langzaam een band opgebouwd met de bezoekers. Zo worden ze steeds meer mensen met een verhaal wat leidt tot verbondenheid en verlangen en tot een langzame terugkeer in de samenleving waaruit ze werden uitgesloten.”

Dirk Bryssinck, de drijvende kracht achter het Gentse initiatief ‘Villa Voortman’, komt dit project voorstellen, een project dat ook al centraal stond in een uitzending van het Canvasprogramma ‘Radio Gaga’.

Deelnameprijs: 5 euro
Inschrijven via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Locatie: Vormingplus, Sint-Pieterskerklaan 5, 8000 Brugge
Organisatie: Vermeylenfonds Brugge i.s.m. Vormingplus Brugge