header background image
 


Activiteit zoeken

  • Max afstand

Agenda

Datum: Woensdag 27 September 2017
Uur: 20:00
Organisator:
Plaats: Vrijzinnig Centrum Poincaré
Stormestraat 131/18 - 8790 Waregem

Info & Routebeschrijving :20070901_nietzsche.jpg

Friedrich Nietzsche (1844-1900) filosofeerde met de hamer, stelde dat “God dood is”, sprak met zijn concept van de Übermensch tot de verbeelding – ook als inspiratiebron voor nazi-ideologen –, was een ware stilist maar wordt tevens als moeilijk te doorgronden ervaren en stortte mentaal in toen hij in Turijn een afgeranseld paard omhelsde. Vanaf dan ging hij voorgoed de duisternis in. Deze avond lichten we een aantal aspecten van het leven en denken van Nietzsche toe, en lezen we samen een paar korte stukken uit zijn teksten.

Praktisch:

inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
15euro voor de cyclus, 7euro per avond
gratis voor leerlingen ncz en leden HVV-Waregem