Agenda

Datum: Maandag 13 Februari 2017
Uur: 19:30
Organisator:
Plaats: VLC De Geuzetorre
Kazernelaan 1 - 8400 Oostende

Info & Routebeschrijving :Categorie-afbeelding

Hormoonverstoorders zijn chemische stoffen die onze hormonenwerking verstoren. Je vindt ze in cosmetica producten en allerhande producten die gemaakt zijn uit plastiek. Ondanks de schadelijkheid ervan is er tot op vandaag in ons land geen verbod op deze stoffen.  Petra De Sutter, hoofd van de afdeling Gynaecologie aan de Ugent komt ons op een eenvoudige manier uitleggen wat hormoonverstoorders zijn. Hoe kan je ze  terugvinden op verpakkingen en hoe staat de politiek en het wetenschappelijk onderzoek hier tegenover? Daarnaast licht ze ook toe hoe je hormoonverstoorders kan vermijden in je dagelijks leven.

Het onderzoeksdomein van Petra De Sutter is in het bijzonder het polycystisch ovariumsyndroom en de verschillende technieken van medisch begeleide voortplanting.

De Sutter is fundamenteel klinisch onderzoeksmandataris van het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek (FWO)-Vlaanderen. Samen met haar onderzoeksteam verricht ze onderzoek naar embryonale stamcellen, het eicelactivatiemechanisme en fertiliteitspreservatie.

 

contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.© 2012-2017 IMD West-Vlaanderen | westvlaanderen@demens.nu

Disclaimer