header background image
 

  • nieuws

Persberichten

Opendeur vrijzinnige centra West-Vlaanderen

Opendeurweekend VC De Geus Harelbeke, VC De Bezatse Menen, VC De Fakkel Bredene, Vrijzinnig Huis Koksijde, VLC De Geuzetorre Oostende en VLC Noorderlicht Blankenberge 15, 16 en 17 december.

Wereldlichtjesdag: kaarsjes voor overleden kinderen

Elke 2e zondag van december –dit jaar op 10 december- steken mensen om 19 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Vorig jaar gebeurde dit voor de eerste maal in de provincie via een gezamenlijk herdenkingsmoment, dit in Ieper en in Brugge. Dit jaar is er voor het eerst ook een kaarsjesmoment in Diksmuide, Roeselare en Kortrijk. 

Levenseinde informatiebeurs op donderdag 16 november in Koksijde

Het Vrijzinnig Huis Koksijde en het huisvandeMens Diksmuide organiseren een Levenseinde Informatiebeurs op donderdag 16 november in Vrijzinnig Huis Koksijde. Met een infomarkt van 16 uur tot 18.30 uur, een voordracht thema ‘Levenseinde, wetgeving en wilsverklaringen’ om 19 uur en een vertoning van de documentairefilm ‘Tot in den draai’ om 20 uur.

Jazzcuzzi: vrijdag 24 november

Op vrijdag 24 november is er de twaalfde editie van 'Jazzcuzzi' in VLC De Geuzetorre Oostende, met de New Orleans Train Jazzband.

Levenseinde informatiebeurs op woensdag 18 oktober in Beernem

Het huisvandeMens Brugge organiseert een ‘Wegwijs in beslissingen rond het levenseinde Informatiebeurs’ op woensdag 18 oktober in CC De Kleine Beer in Beernem. Met een infomarkt vanaf 16u, een voordracht thema ‘Levenseinde, wetgeving en wilsverklaringen’ om 19u en een voordracht ‘Levenseinde, verhalen uit de praktijk’ om 20u.

Levenseinde informatiebeurs op dinsdag 20 juni in Kortrijk

Het huisvandeMens Kortrijk organiseert een ‘Wegwijs in beslissingen rond het levenseinde Informatiebeurs’ op dinsdag 20 juni in VC Mozaïek in Kortrijk. Met een voordracht ‘Levenseinde, wetgeving en wilsverklaringen’ om 17u, een infomarkt van 18u tot 19u30 en een voordracht ‘Levenseinde, verhalen uit de praktijk’ om 19u30.

Vrijzinnig centrum Noorderlicht Blankenberge heeft nieuw bestuur

VLC Noorderlicht Blankenberge heeft een nieuw bestuur dat voor 5 jaar zal aanblijven. Co-voorzitters André Vandenbussche en Harald Prasse willen verder samen met hun collega-bestuursleden aan de lokale vrijzinnig humanistische gemeenschap een open huis en een luisterend oor aanbieden.

Vrijzinnig Lentefeest en Feest Vrijzinnige Jeugd in Brugge op zondag 14 mei

In Brugge worden het Vrijzinnig Lentefeest en het Feest Vrijzinnige Jeugd gevierd op zondag 14 mei in het Concertgebouw.

Levenseinde informatiebeurs op donderdag 18 mei in Middelkerke

Het huisvandeMens Diksmuide organiseert een ‘Wegwijs in beslissingen rond het levenseinde Informatiebeurs’ op donderdag 18 mei in CC De Branding in Middelkerke. Met een infomarkt vanaf 16u, een voordracht thema ‘Levenseinde, wetgeving en wilsverklaringen’ om 19u en een vertoning van de documentairefilm ‘Tot in den draai’ om 20u.

Infomoment voor kersverse ouders: Liberale Mutualiteit en huisvandeMens slaan handen ineen

Op zaterdag 13 mei van 10u tot 11u30 houden de Liberale Mutualiteit, Solidariteit voor het Gezin en het huisvandeMens samen een infomoment om hun dienstverlening rond geboorte voor te stellen aan kersverse of toekomstige ouders, dit in het huisvandeMens Ieper.