Documentairefilm How to fall apart en panelgesprek rond thema depressie op woensdag 8 maart in Oostende

HuisvandeMens Diksmuide en huisvandeMens Brugge brengen in samenwerking met vrijzinnig centrum De Geuzetorre Oostende de documentairefilm ‘How to fall apart’. Na de film volgt een panelgesprek rond het thema depressie. Dit op woensdag 8 maart om 19u in CC De Grote Post in Oostende.

‘How To Fall Apart’ is het opmerkelijke verhaal van twee mensen die samen een depressie te lijf gaan met pure creativiteit. Ze helpen elkaar in het reine te komen met zichzelf en registreren onverschrokken hun eerlijke gesprekken, persoonlijke overdenkingen en hun dagelijkse doen en laten. Het resultaat is een eigenzinnige film waarin documentaire, fictie en beeldrijke impressies worden verweven tot een uniek geheel.

Jelle en Sofie zijn twee filmmakers met een gedeeld verleden als koppel, die ook elk een eigen drama te verwerken hebben. Sofie draagt de sporen van een dramatische gebeurtenis uit haar jeugd, de zelfmoord van haar moeder, wat uiteindelijk ook leidt tot haar breuk met Jelle. Deze weet na het einde van de relatie geen blijf met zijn emoties en vlucht in zijn job. De  onverwerkte gevoelens en de onhoudbare werkdruk  die  hij  zichzelf  oplegt  duwen  hem  over  de  rand  in een verlammende depressie. In deze toestand  treft Sofie hem aan terwijl ze zich voorbereiden op een volgende filmopdracht: een researchtrip voor een film over vluchtelingen in Lesbos. De twee documentairemakers besluiten zelf plaats te nemen aan de andere kant van de camera. Zij leren van elkaar hoe ze elk hun eigen weg kunnen gaan. De vertrouwensband die ontbrak toen ze samen waren, hebben ze tijdens het maken van deze film eindelijk kunnen opbouwen.

Nele Deblauwe, huisvandeMens: “Met deze film willen wij het onderwerp ‘depressie’ uit de taboesfeer halen. Als vrijzinnig humanisten vinden wij onze drijfveer in het mens-zijn, in intermenselijk contact en solidariteit. Deze film toont hoe een depressie toch een positief keerpunt in het leven kan betekenen en hoe veerkrachtig mensen kunnen zijn, de film is ongetwijfeld een inspirerende how-to. Dit vormde een extra motivatie bij onze keuze.”

Na de vertoning van de film is er een panelgesprek met vraagstelling uit het publiek, met Dirk Tieleman (journalist), Lieselot Braeckevelt (klinisch psychologe Serruys-ziekenhuis) en Sofie Hanegreefs (maker van de film).

Tickets: www.degrotepost.be
Info: 051 55 01 60 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 050 33 59 75 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Toegang: 7 euro (normaal tarief) en 5 euro (-18 jarigen, 60 plus en studentenkaart)

  

Dienstverlening huisvandeMens

Lees meer


-Vrijzinnig humanistische plechtigheden
Trouwplannen of samenwonen? Een baby op komst of een dierbare verloren? We helpen je om een persoonlijke plechtigheid uit te werken.
-Waardig levenseinde
Vragen over de mogelijkheden bij het levenseinde? We bieden je informatie en helpen om de wilsverklaringen in te vullen.
-Vrijzinnig humanistische begeleiding
Loopt het leven niet zoals gehoopt en heb je nood om te praten? Rouw je om een dierbare? Vertel je verhaal aan een luisterend oor.
 
Open elke werkdag tijdens de kantooruren en op afspraak. Onze dienstverlening is kosteloos.
 

Overzicht alle persberichten

Contact

huisvandeMens Diksmuide
Esenweg 30
T 051 55 01 60
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer info

Over de vrijzinnige gemeenschap:
Lieve De Cuyper
communicatieverantwoordelijke
Vrijzinnige Gemeenschap West-Vlaanderen
T 050 33 59 75
M 0479 26 91 73
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2012-2017 IMD West-Vlaanderen | westvlaanderen@demens.nu

Disclaimer