Vrijzinnig centrum Noorderlicht Blankenberge heeft nieuw bestuur

VLC Noorderlicht Blankenberge heeft een nieuw bestuur dat voor 5 jaar zal aanblijven. Co-voorzitters André Vandenbussche en Harald Prasse willen verder samen met hun collega-bestuursleden aan de lokale vrijzinnig humanistische gemeenschap een open huis en een luisterend oor aanbieden.

VLC Noorderlicht (Vrijzinnig Laïciserend Centrum), het trefpunt van de vrijzinnigen uit de regio Blankenberge, koos een nieuw bestuur.
 
André Vandenbussche en Harald Prasse werden verkozen als co-voorzitters, Ivan De Leu als secretaris en Wim Govaert als penningmeester. Hun collega-bestuursleden zijn Ginette Vrielynck, Stefaan Vandenbussche, Antoine Declerck, Lars Meysman, Michel Declerck, Guy Meysman, Ann Content, Simone Content, Ivan Bruneel en Yves Hoffman.
 
Onder de nieuw verkozen leden vinden we enkele jongere gezichten. Dit laat vermoeden dat de continuïteit van de gedachtewisseling onder vrijzinnigen verder zal evolueren, ook bij de jongere generaties.
 
Het bestuur zal er voor de komende 5 jaar voluit voor gaan en de lokale vrijzinnig humanistische gemeenschap een open huis en luisterend oor aanbieden. Concrete doelstellingen zijn het bevorderen van contacten met vrijzinnigen, het openbaar maken van het vrijzinnig verenigingsleven, onthalen en informeren van nieuwe inwoners omtrent de (lokale) vrijzinnige organisaties en het aanbieden van morele dienstverlening.  
 
VLC Noorderlicht richt jaarlijks een aantal activiteiten in. De hoogtepunten zijn steeds de organisatie van het Lentefeest en Feest Vrijzinnige Jeugd te Blankenberge. De vele andere activiteiten in het VLC worden ingericht door de aangesloten verenigingen: Willemsfonds Blankenberge, Vermeylenfonds Blankenberge, HVV Blankenberge (Humanistisch Vrijzinnige Verenging) en UPV Oostkust (Uitstraling Permanente Vorming).
 
Iedere 2e en 4e zondag van elke maand is het centrum open van 11u00 tot 13u30 en dit voor een leuke babbel, inlichtingen, een aperitiefje enz.
 
Het vrijzinnig centrum is gelegen in de Jeanne Vande Puttelaan 1 te Blankenberge. Iedereen is steeds welkom en men hoeft geen lid te worden. De deur staat altijd open en dankzij de wifi aansluiting kan wie dit wenst steeds online zijn.  

  

Het vrijzinnig landschap in West-Vlaanderen in een notendop

Lees meer

Op federaal niveau is er de Unie Vrijzinnige Verenigingen (UVV), die opereert onder de naam ‘deMens.nu’. DeMens.nu overkoepelt 35 vrijzinnige lidverenigingen die via hun lokale afdelingen overal in Vlaanderen actief zijn in volwassenenvorming, sociaal-cultureel werk, jongerenwerking e.a.

Daarnaast biedt deMens.nu aan iedereen die het wenst vrijzinnig humanistische dienstverlening in de huizenvandeMens. In West-Vlaanderen zijn er 5 huizen: in Brugge (provinciale hoofdzetel), Roeselare, Ieper, Diksmuide en Kortrijk. Verder vind je in Vlaanderen ook de vrijzinnige ontmoetingcentra, waarvan VLC Noorderlicht Blankenberge er één is. In West-Vlaanderen zijn er ontmoetingscentra in Bredene, Blankenberge, Oostende, Brugge, Oostkamp, Harelbeke, Menen, Kortrijk, Koksijde en Waregem.

Humanisme staat gelijk aan waarden als verdraagzaamheid, vrijheid, gelijkwaardigheid, verbondenheid en verantwoordelijkheid. Een vrijzinnig humanist combineert zijn vrijzinnige houding met humanistische waarden. Dat maakt hem uniek. Het vrijzinnig humanisme is een levensbeschouwing die de vrijheid toelaat om spiritueel te zijn zonder godsdienstig te zijn. Een vrijzinnige humanist kiest ook zelf hoe hij of zij het leven wenst in te vullen.
 

Overzicht alle persberichten

Contact

VLC Noorderlicht
J. Vande Puttelaan 1
8370 Blankenberge
T 050 41 08 29

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

André Vandenbussche
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0496 22 38 45

Harald Prasse
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0468 35 10 20

Meer info

Over de vrijzinnige gemeenschap:
Lieve De Cuyper
communicatieverantwoordelijke
Vrijzinnige Gemeenschap West-Vlaanderen
T 050 33 59 75
M 0479 26 91 73
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2012-2017 IMD West-Vlaanderen | westvlaanderen@demens.nu

Disclaimer