header background image
 

  • vrijzinnig-zijn

Vrijwilligers

Vrijwilliger worden binnen de vrijzinnig humanistische gemeenschap: een zinvol engagement!
 
Onderzoek toont aan dat vrijwilligers langer leven en gelukkiger zijn. Als vrijwilliger ontmoet je nieuwe mensen. Je draagt de vrijzinnig humanistische waarden mee uit. Je draagt bij tot een warme samenleving. Vrijwilligerswerk is inspirerend en het versterkt je als mens.

De keuzemogelijkheden voor vrijwilligerswerk binnen de gemeenschap zijn groot. Het maakt niet uit of je jong of al wat ouder bent, veel tijd hebt of maar een paar uurtjes. Je steekt graag een plechtigheid in elkaar of verricht liever administratief werk. Als vrijwilliger word je deskundig gecoacht en neem je deel aan vormingen. Jouw werk toont zichtbare resultaten. Hierdoor krijg je waardering, voldoening en zelfvertrouwen. Bij ontmoetingsmomenten leer je andere vrijwilligers kennen. Enthousiast gaan we samen verschillende uitdagingen aan.

Wil jij graag een verschil maken?
Misschien is vrijwilligerswerk bij ons dan wel iets voor jou?

We zoeken onder meer mensen die vrijzinnige plechtigheden (uitvaart, huwelijk, geboorte) willen helpen uitschrijven en/of uitspreken.
Een uitdaging vol variatie waarbij je mensen op heel bijzondere momenten in het leven kan bijstaan.
Jij bepaalt zelf welke taken je opneemt, wanneer, en voor welk type plechtigheid. Ook hoe vaak je dit doet.
Wij voorzien coaching en een gratis startopleidinEventuele individuele opleidingstrajecten zijn eveneens mogelijk. Alle verplaatsingsonkosten worden vergoed en een verzekering is voorzien. Kortom, we doen ons best om je maximaal te ondersteunen!

Lijkt het iets voor jou?
Neem zeker even contact op voor meer informatie via de huizenvandeMens.
Al is het maar af en toe, je voelt meteen hoe waardevol het is om mensen op moeilijke of mooie momenten een passende bedding te bezorgen voor hun emoties!

We zoeken ook naar onthaalvrijwilligers in de huizenvandeMens. Verder kunnen de vrijzinnige centra en verenigingen ook steeds enthousiaste vrijwillige medewerkers gebruiken om hun activiteiten en projecten mee vorm te geven.