Patje De Buck

Patje De Buck is geboren in Brugge op 11 augustus ’47. Haar schooljaren begonnen in de kleuterschool ’t Fröbeltje, vervolgens het Koninklijk Lyceum en dan de Normaalschool waar ze studeerde voor onderwijzeres. Ze wou eigenlijk verpleegster worden maar ze mocht niet van haar vader. Na haar studies heeft ze 40 jaar fulltime gewerkt waarvan 3 jaar in het Brugse stadhuis, bij de dienst financiën en eigendommen. Voor de rest werkte ze als onderwijzeres in Blankenberge, Kortrijk, Knokke, Izegem en uiteindelijk op de Vrijdagmarkt, later Basisschool Brugge Centrum genoemd.

Lees meer

Jacques Ducazu

Jacques Ducazu is 64 jaar en is voorzitter van het Vermeylenfonds Brugge. Zijn interesses gaan vooral uit naar muziek, literatuur en film. Reizen is evenwel zijn grootste hobby. 
"Welke leeftijd je ook hebt, het is belangrijk dat je kritisch blijft en respect hebt voor andere mensen. Probeer je ook te engageren, je maatschappelijk nuttig te maken. Dat kan in je job zijn of elders. Draag je kleine of grote steen bij, met positieve waarden eraan vastgekoppeld!”

Lees meer

 

Axelle Pintelon

Axelle Pintelon is 18 jaar en volgt de richting ASO Sportwetenschappen aan het KTA te Brugge. Zij beoefent wekelijks sport, ze speelt in competitie volleybal bij VKT Torhout.
"Als  vrijzinnige is het superleuk om jezelf te kunnen zijn, om in groepsverband je mening op tafel te gooien zonder enige drama. Ook zet je je voor alles open, gaat nieuwe uitdagingen aan.”

Lees meer

 

Neil Dildick 

Neil Dildick is 17 jaar en volgt Sportwetenschappen aan het KTA Brugge. Hij voetbalt graag en speelt bij Cercle Brugge. Hij gaat vaak naar de fitness maar eigenlijk houdt hij van alle sporten. Hij hecht veel belang aan vrijheid en het recht op een vrije meningsuiting: “Je moet kunnen zeggen en denken wat je wil. Je moet respect hebben voor anderen. Mensen moeten elkaar respecteren hoe ze zijn en niet te vroeg gaan oordelen.”

Lees meer

Maïté Doossche

Maïté Doossche is een laatstejaarsstudente Sportwetenschappen in KTA Brugge. In haar vrije tijd is zij vooral bezig met sportgerichte activiteiten: ze speelt tennis, is graag buiten bezig en gaat graag wandelen met de hondjes. Zij zegt: "Vrijzinnig zijn is een héél gemakkelijk iets. Je moet er eigenlijk niets voor doen. Je bent niet afhankelijk van een god. Probeer mensen te aanvaarden voor wie ze zijn en er zal al meer vrede op aarde zijn."

Lees meer


Meredith Top

Meredith Top is 20 jaar en woont in Menen. Zij heeft een middelbaar diploma Printmedia op zak en studeert nu Grafische en Digitale Media aan de Artevelde Hogeschool in Gent. Zij is dit jaar penningmeester van Moeder Gutenberg, de studentenclub van de richting. In de weekends werkt ze in een warenhuis. in de grote vakantie gaat ze op kamp als hoofdverantwoordelijke met Topvakantie vzw.

Lees meer


Sylvie Vandekerckhove

Sylvie Vandekerckhove woont in Menen en is lid van het vrijzinnig centrum De Bezatse. Ze gaat regelmatig naar activiteiten. Het plezante aan de vrijzinnige gemeenschap vindt zij dat je gelijkgestemden kan ontmoeten en dat je het gevoel hebt welkom te zijn ongeacht je achtergrond. Ook houdt ze van de sfeer van het samenzijn met mensen van diverse pluimage.

Lees meer


Loki Thompson

Loki Thompson is 15 jaar en volgt Latijn-Moderne Talen in het Atheneum Diksmuide. Haar hobby’s zijn paardrijden, lezen, schrijven en toneel spelen. Loki vindt het belangrijk om anderen te respecteren. Wie ze ook zijn, wat ze ook doen. Zij zegt: “Ook de mensen die je minder aardig vindt moet je respecteren. Je wint vanzelf respect terug, al moet je er wat op wachten.”

Lees meer


Alex De Pape

Alex de Pape woont in Brugge en loopt school in het Brugse Koninklijk Atheneum. Haar hobby’s zijn toneel en de scouts. Over 'vrijzinnig zijn' zegt ze: "Wij, vrijzinnigen, hebben geen vooroordelen tegenover andere levensbeschouwingen of godsdiensten, integendeel. We hebben respect voor mensen die in een God geloven. Maar wij geloven in onszelf en we geloven dat we zelf alles kunnen waarmaken."

Lees meer


Jean Van Haudenhuyse

Jean Van Haudenhuyse werkte 40 jaar bij de Rechtbank. Nu hij op pensioen is beleeft hij de mooiste tijd van zijn leven. Wat hij belangrijk vindt: "Mijn grootste verlangen van een andere persoon is eerlijkheid." Jean is een actieveling binnen de vrijzinnige gemeenschap.

Lees meer


Percy Salembier

Percy Salembier is beroepsmilitair op rust, is getrouwd en heeft 2 kinderen. Hij trekt er graag op uit met de moto of de caravan. Hoe hij door het leven gaat: “Ik probeer sociaal te zijn, recht voor de vuist, geef een klare en duidelijke mening maar zonder probleem geef ik mijn ongelijk toe als dat nodig is."

Lees meer


Conny Verkest

Conny Verkest was moreel consulent in AZ Sint-Jan te Brugge en op de palliatieve zorgeenheid 'De Vlinder' te Brugge maar sinds kort is ze aangesteld als moreel consulent in AZ Sint-Jan te Oostende en in het Dagcentrum De Kust te Oostende. Vriendschap en relaties met mensen geven Conny de kans om met een open hart in de wereld te staan en door te gaan. Verder kan ze vooral heel veel kracht halen uit haar persoonlijke leefwereld. Samen met haar gezin kan ze eindeloos intens genieten van kleine dingen.

Lees meer


Cleo Van Haudenhuyse

Cleo wordt dit jaar zeventien en zit in het vijfde jaar Wetenschappen-Wiskunde aan het Atheneum Oostende. Haar voornaamste hobby’s zijn lezen en tekenen, ze zwemt ook graag en maakt graag plezier met vrienden. Ze gaat discussies met gelovige medeleerlingen niet uit de weg en is overtuigd van haar vrijzinnig humanisme.

Lees meer


   

© 2012-2017 IMD West-Vlaanderen | westvlaanderen@demens.nu

Disclaimer