Mozaïek is in de eerste plaats een ontmoetingsplaats voor al wie het vrijzinnig-humanistisch gedachtegoed genegen is. Het centrum coördineert, ondersteunt, bundelt en huisvest de Kortrijkse vrijzinnige verenigingen (de huisverenigingen). Daarnaast biedt het een brede waaier van educatieve, recreatieve en culturele activiteiten aan en wil het bijdragen tot de uitstraling van de vrijzinnigheid. Ook niet-aangesloten verenigingen en particulieren die onze doelstelling onderschrijven zijn van harte welkom!

In 2002 nam het vrijzinnig centrum zijn intrek in een leegstaande en grotendeels vergeten textielfabriek . Na een zachte verbouwing met respect voor het bouwkundig en industrieel erfgoed heeft de bijzondere site heel wat te bieden: een grote polyvalente zaal in één van de toenmalige fabriekshallen, meerdere vergaderlokalen, een goed uitgeruste keuken en een fraai café in wat vroeger één van de grootste koetshuizen van de stad was.

Lidmaatschap

Door lid te worden van Mozaïek, ondersteun je onze werking en onze doelstellingen. Wie dat wenst kan toetreden tot de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de vzw en zo meedenken en meewerken aan de verdere uitbouw van het vrijzinnig centrum. Kandidaat-leden dienen een schriftelijk aanvraag in te dienen bij de Raad van Bestuur. Om aanvaard te worden is er een meerderheid van twee derden van de leden van de raad vereist.
Om de drie jaar wordt door de leden van de ALV een nieuwe Raad van Bestuur verkozen.

Raad van bestuur

Het bestuur bestaat sinds 2014 uit:
D’Hondt Frank
Seys Lut
Durnez Yves
Coussement Romain
De Deken Ann
Derycke Frank
De Scheemaeker Marc
Deloof John
Deprez Christine
Goeminne Pascale
Nolf Freddy
Sercu Ivonne
Staelens Jean-Pierre
Vande Wiele Marnix
Vandeputte Dascha
Vanhaverbeke Jan
Verleyen Alexander

VC Mozaïek

Overleiestraat 15A
8500 Kortrijk
T 056 37 16 15
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.vcmozaiek.be

© 2012-2017 IMD West-Vlaanderen | westvlaanderen@demens.nu

Disclaimer