Wetenschapscafé: Wie zorgt voor onze ouderen?

Wetenschapscafé: Wie zorgt voor onze ouderen?
Wetenschap tussen pot en pint
in Mozaïek of in je huiskamer via livestream

Wetenschapscafés brengen wetenschap tot bij jou in een gezellig gesprek met twee onderzoekers en een moderator. Op café of in je huiskamer via livestream. Leer bij en stel zelf je vragen over maatschappelijk relevante, actuele en fascinerende onderwerpen.

Thema van deze editie: Wie zorgt voor onze ouderen?

Over de gasten:

Elise Cornelis
Elise Cornelis is ergotherapeute en doctor in de gerontologie. Ze is aan Arteveldehogeschool lesgever en onderzoeker in de onderzoeksgroep Gezondheid & Zorg. Haar onderzoeksprojecten in de innovatielijn “Active & Healthy Ageing” speuren naar manieren om zorgmedewerkers in de ouderenzorg te ondersteunen en de levenskwaliteit van ouderen te verbeteren. Ze wil ouderen kansen aanreiken en stimuleren om actief en gezond ouder te worden en te participeren in de maatschappij.

Nico De Witte
Nico De Witte is als onderzoeker verbonden aan het expertisecentrum 360° Zorg en Welzijn van de HOGENT en aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij behaalde een graduaat Verpleegkunde, Licentiaat in de Medisch-sociale wetenschappen richting Sociale Gerontologie en doctoraat in de Pedagogie richting Agogische wetenschappen. Zijn onderzoek ontwikkelt een meetinstrument voor de levenskwaliteit van thuiswonende ouderen. Daarnaast heeft hij expertise over kwetsbaarheid, eenzaamheid, ondervoeding en vallen bij ouderen, en kwaliteit van de zorg.

Kim Verhaeghe (moderator)
Kim Verhaeghe is redacteur bij Eos Wetenschap, waar hij voor de podcast Vraag Het Aan met een wetenschapper in dialoog gaat rond één centrale vraag.

22wetenschapscafee flyerouderenzorgk2


Meer info

Overzicht

Datum en tijd dinsdag 27-09-2022 19:45
Prijs gratis
Organisator augent i.s.m. vc mozaiek & avansa mzw
Telefoon +32 56 371615
Mailadres info@vcmozaiek.be
Website http://www.wetenschapscafe.be/nl
Locatie VC Mozaïek Kortrijk