'What's Going On' - Vinylpraat met Wouter Bulckaert

Een man, een plaat, een platendraaier en passie. Dat is het simpele concept van Vinylpraat. Auteur/muzikant/performer Wouter Bulckaert voorziet tijdens een zondags aperitief Marvin Gaye's legendarische plaat ‘What’s Going On’ van woord en verhaal.
Hij neemt ons mee op een trip terug in de tijd en vertelt anekdotes over hoe het album werd gemaakt. Hij legt uit waarom de plaat zijn muzikale smaak mee heeft bepaald en laat ons daarna met frisse oren naar de elpee luisteren. En dat volgens het ritueel waarvoor iedere vinylplaat is bedoeld: met trillende handen de plaat uit de hoeshalen, op de draaitafel leggen en de de naald laten zakken. Eesrt kant A, dan kant B en bidden maar dat de naald niet overspringt...

'What's Goiing On' kwam 50 jaar geleden op de markt! De plaat preikt op nummer 1 in de top '500 classic albums' van het gerenommeerde tijdschrift Rolling Stone. Het was de allereerste conceptplaat in de soul en één van de belangrijkste en invloedrijkste platen 'tout court' die ooit gemaakt zijn. 

20211205 VynilPraat MarvinGaye

Over de gast:

Wouter Bulckaert (schrijver en muzikant) schreef na het lezen van ontelbare boeken over rockmuziek zelf twee prachtige biografieën over Ry Cooder (Meester In De Schaduw) en JJ Cale (Troubadour in de woestijn). Als muzikant speelt hij samen met Klaas Tomme, Tom Lauwaerts en Antoon Lamon steeds passende muziek tijdens zijn boekvoorstellingen. Vorig jaar schreef hij Vinylpraat waarbij hij 22 grensverleggende langspeelplaten op deskundige wijze uitlicht.

Overzicht

Datum en tijd zondag 05-12-2021 11:00
Prijs € 3,00 leden HV Kortrijk / € 5,00 niet leden
Organisator HV Kortrijk
Inschrijven via mail of telefoon
Telefoon 0486 312897
Mailadres mailto:hv.kortrijk@proximus.be
Locatie VC Mozaïek