Digitale uitreiking 'Prijs voor het Vrije Denken' en 'De Prijs voor Vrijzinnige Actie' , R. Maeckelberghe

Om het begrip Vrije Denken een nieuwe impuls te geven werd rond 2010 door enkele West-Vlaamse vrijzinnigen de Raymond Maeckelberghe Foundation VZW opgericht. Om de twee jaar worden twee prijzen uitgereikt: 'De Prijs voor het Vrije Denken' en 'De Prijs voor Vrijzinnige Actie'. Omwille van de bijzondere verdienste van Raymond Maeckelberghe als pionier bij het structureren van de vrijzinnigheid in Vlaanderen, lag het voor de hand om beide prijzen zijn naam te geven.
 
Voor de zesde maal worden nu de tweejaarlijkse Prijzen van het Vrije Denken uitgereikt door de Raymond Maeckelberghe Foundation. De laureaten 2020 zijn Prof. Caroline Pauwels en Prof. Paul De Knop voor de Prijs van het Vrije Denken en Mevr. Monique De Canck voor de prijs van de vrijzinnige actie. De prijsuitreiking voor deze laureaten was vorig jaar op 24 oktober gepland maar is niet kunnen doorgaan toen en uitgesteld, naar komende vrijdag 15 oktober om 19 uur.

De VUB-rectoren Paul De Knop en Caroline Pauwels ontvangen de Prijs van het Vrije Denken. Beide laureaten hebben naast hun wetenschappelijk werk ook als rector een grote gedrevenheid aan de dag gelegd om de Vrije Universiteit Brussel in Vlaanderen als centrum voor het vrije denken op de kaart te zetten en zo verder gestalte gegeven aan het principe van het vrij onderzoek ten bate van de vooruitgang van de Mensheid.

Mevr. Monique De Canck was één van de eerste humanistische consulenten in onze provincie en heeft heel wat pionierswerk verricht op dit vlak. Daarom werd ze unaniem aangeduid als laureate voor de Prijs van de Vrijzinnige Actie. Hiermee wil de Maeckelberghe Foundation het belang van de vrijzinnige morele ondersteuning en de werking van de huizenvandeMens onder de schijnwerper brengen.
 
In De Brug Centrum voor het Vrije Denken zullen de prijzen worden uitgereikt in beperkte kring, dit is op uitnodiging, maar elke geïnteresseerde kan aan dit evenement deelnemen via een online link.
 
Inschrijving Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Link ontvang je via mail
meer info via:

Overzicht

Datum en tijd vrijdag 15-10-2021 19:00
Prijs Gratis
Inschrijven via info@maeckelberghefoundation.be
Locatie De Brug Centrum voor het Vrije Denken