ONLINE-Wetenschapscafé Kortrijk: Armoede in België

ONLINE-Wetenschapscafé Kortrijk: Armoede in België

Wetenschapscafés brengen normaal wetenschap tussen pot en pint, maar omwille van de coronamaatregelen brengen we alvast tot en met december de wetenschapscafés online tot bij je thuis.

Thema voor vandaag is: Armoede in België

Misschien herinner je je nog Dylan? De 13-jarige jongen die in mei getuigde over een leven in armoede en daarmee iedereen wakker schudde. Het armoedeprobleem was er al vóór de coronacrisis - we weten hoe hoog de armoedecijfers zijn, maar de pandemie heeft het wel zichtbaarder gemaakt én vergroot. Waar faalt het Belgische beleid? En wat kunnen wij als burger doen om mensen in armoede te helpen? In dit online wetenschapscafé hebben Caroline Vandekinderen (HOGENT) en Kaat Van Wouwe (Arteveldehogeschool) het erover. Meer info op www.wetenschapscafe.be

Waar vind ik het online wetenschapscafé?

De wetenschapscafés worden gestreamd (uitgezonden) op een facebookpagina. Ga op het moment van het wetenschapscafé (of een paar minuutjes op voorhand) naar https://www.facebook.com/wetenschapscafesaugent, scroll eventueel een beetje naar onder, en je vindt de live video vanzelf op je scherm. Zelfs als je geen facebookaccount hebt kan je via die link meevolgen!

Overzicht

Datum en tijd dinsdag 01-12-2020 19:45
Prijs gratis
Organisator AUGent i.s.m. vc mozaiek Kortrijk & vormingplus mzw
Telefoon +32 56 371615
Mailadres info@vcmozaiek.be
Website http://www.wetenschapscafe.be/nl/kortrijk
Locatie Online