ACHTERDOCHT TUSSEN FEIT EN FICTIE - Complot of geen complot? (lezing Brecht Decoene - UGent)

Zijn valse complottheorieën makkelijk te onderscheiden van echte samenzweringen? Zijn veel mensen kwetsbaar voor complot denken? Hoe komt het dat mensen die overduidelijk niet gek zijn toch zulke bizarre opvattingen koesteren? Er doet namelijk nogal wat de ronde: de aanslagen van 9/11 zouden een inside job zijn. De klimaatopwarming is een verzinsel om onze economie minder concurrentieel te maken.

En sinds corona lijkt het hek wel helemaal van de dam: 5G veroorzaakt covid, het virus is in een labo ontwikkeld, vaccins maken ons ziek en sommigen beweren zelfs dat virussen niet eens bestaan. Het zijn verwarrende tijden. Hoe gaan we nu het best (niet) om met mensen in onze omgeving die weggezogen raken in het complotmoeras?

Brecht Decoene boek cover

Brecht Decoene studeerde moraalwetenschappen aan de UGent. Hij is bestuurslid van SKEPP (een organisatie die onder andere is opgericht door Etienne Vermeersch en die beweringen onderzoekt die volgens de huidige stand van de wetenschappen zeer onwaarschijnlijk zijn) en auteur van het boekje 'Achterdocht tussen feit en fictie: kritisch omgaan met complottheorieën' (ASP uitgeverij, 2016).

Overzicht

Datum en tijd woensdag 20-10-2021 19:00
Prijs € 8,00 (leden wf kortrijk) / € 10,00 (niet-leden)
Organisator Willemsfonds Kortrijk
Inschrijven via mail of telefonsich
URL inschrijvingsformulier mailto:willemsfonds.kortrijk@gmail.com
Telefoon 0476 907008
Locatie VC Mozaïek