Online lezing: Ignaas Devisch over Ethiek in tijden van corona

Het minste dat kan gezegd worden is dat de coronapandemie diep in ons maatschappelijk en persoonlijk leven snijdt. We zijn zelfs al bijna vergeten hoe ons leven eruitzag vóór corona, toen onze sociale agenda overvol stond, toen de scholen meer waren dan kennisoverdracht per computer, toen we konden deelnemen aan sport- en cultuurevenementen. En hoezeer zal het nieuwe ’normaal’ afwijken van het vroegere?
Op maatschappelijk vlak komt niet enkel de economie maar ook onze hele maatschappelijke organisatie op losse schroeven te staan. Voortdurend moeten we moeilijke keuzes maken: gaat de economie voor op gezondheid en de Covid-besmette op de hart- of kankerpatiënt? Kiezen we voor een huwelijksfeest terwijl we de stervenden alleen achterlaten? Botsen federaal opgelegde maatregelen niet met de individuele vrijheid? In hoeverre zijn de richtlijnen wetenschappelijk onderbouwd? En hoeveel weten we al van het virus?
De cruciale vraag bij dit alles hoe we in deze uiterste omstandigheden nog ethisch kunnen omgaan.
 
Prof. Dr. Ignaas Devisch is hoogleraar medische filosofie en ethiek aan UGent. In zijn tv optredens en columns valt hij op door zijn doordachtheid en respect voor de kracht, maar ook voor de angst van de individuele mens. In januari 2021 rolt zijn nieuwe boek van de pers: ‘Vuur, een vergeten vraagstuk’.

Overzicht

Datum en tijd dinsdag 27-04-2021 20:00
Prijs gratis voor HV Waregem leden
Organisator UPV en HV Waregem, cc de schakel en de standaard boekhandel Waregem
Inschrijven via www.ccdeschakel.be
URL inschrijvingsformulier www.ccdeschakel.be/Podium/227/Ignaas_Devisch/Online_lezing_Ethiek_in_tijden_van_corona
Telefoon 056 62 13 40
Mailadres marleen.caes@ccdeschakel.be
Website www.ccdeschakel.be
Locatie Online