Plechtige Zeelieden Herdenking

Plechtige Zeelieden Herdenking
Op zaterdag 14 mei organiseert het Vrijzinnig Laïciserend Centrum Oostende vzw - na 2 jaar gedwongen onderbreking - opnieuw de “Plechtige Zeelieden Herdenking” in De Geuzetorre, ter vervanging van de vroegere Vrijzinnige Zeeliedenhulde op paasmaandag.
Patrick Vancraeynest en Edgard Brunet zullen de vrijzinnige plechtigheid - die openstaat voor álle levensbeschouwingen – naar vaste gewoonte in goede banen leiden.
Te gast dit jaar zijn de Oostendse Stéphanie Germonpré en Oostendenaar Peter Bultink die fragmenten zullen voorlezen uit de roman “Marinus” en die historisch zullen kaderen. Ze wisselen hun lezing af met een aantal kapersliederen.
Zij brengen het onwaarschijnlijke verhaal van Marinus De Boer, die opgroeit in het zeventiende-eeuwse Oostende. Nadat hij 12-jarige leeftijd zijn vader ziet omkomen in een verschrikkelijke zeeslag gaat hij bij twee kapers wonen. Ze leren hem de stiel en kijken toe hoe Marinus ontbolstert tot een beruchte kaperskapitein. Tot de tijd uiteindelijk ook hem inhaalt en Marinus vanop de kade zijn drie zonen naar Indië ziet vertrekken onder de vlag van de Oostendse Compagnie.
Nadien wordt een bloemenhulde ingericht aan het monument aan het Maritiem Instituut Mercator met medewerking van de leerlingen van de IBIS school en volgt een receptie voor de deelnemers in De Geuzetorre.
Programma:
10.15 uur: ontvangst deelnemers
10.30 uur: start plechtigheid
11.30 uur: bloemenhulde
12.00 uur: receptie deelnemers
 
VLC Oostende vzw
De Geuzetorre
Kazernelaan 1
8400 Oostende
059 50 10 40
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Overzicht

Datum en tijd zaterdag 14-05-2022 10:00
Prijs Gratis
Organisator VLC Oostende vzw
Inschrijven via VLC Oostende
Telefoon 059501040
Mailadres info@vlcdegeuzetorre.be
Website www.vlcdegeuzetorre.be
Locatie VLC De Geuzetorre Oostende