Gegidst bezoek aan de tentoonstelling Otobong NKANGA

Gegidst bezoek aan de tentoonstelling Otobong NKANGA

Otobong Nkanga zoekt in deze baanbrekende tentoonstelling een intense dialoog op met de bezoeker, met het historische Sint-Janshospitaal en met Brugge. Op deze betekenisvolle plek wil Nkanga de bezoeker ‘genezen’ van zijn kwetsuren, ‘helen’ door de connectie met haar kunst, in dialoog met de collectie van Musea Brugge. Centraal in de expo staat het concept van grounding, of aarding als rode draad doorheen dit kunstparcours. Zo verbindt ze de mens opnieuw met zijn materiële, spirituele en culturele omgeving.

Op de imposante zolder van het Sint-Janshospitaal creëert Otonbong Nkanga een nieuwe versie van het bekende sculptuurwerk Anamnesis, gevuld met kruiden, specerijen en andere grondstoffen die geïmporteerd en verhandeld werden in Brugge.
Zo connecteert de kunstenares de bezoeker terug met een deel van de oorspronkelijke handelsroutes tussen Europa en Afrika, en het geheugen van de stad Brugge.

Gidsbeurt 5€ p.p./ Toegang tentoonstelling 10€, voor Bruggelingen gratis, mits tonen identiteitskaart. Ter plaatse te betalen.
Gelieve in te schrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. /
0477 59 1794

Overzicht

Datum en tijd zaterdag 02-07-2022 14:00
Prijs €5,00
Organisator Willemsfonds Brugge
Inschrijven via katrien.dotselaere@telenet.be / 0477 59 1794
Locatie Fatima