Achter het schild van extreemrechts (HIND FRAIHI)

Onderzoeksjournalist HIND FRAIHI publiceerde in 2005 “Undercover in Klein-Marokko” over de jihad in Molenbeek. Een document dat de aanslagen in Brussel en Parijs voorafging.

Haar boek “Achter het schild van extreemrechts” beschrijft een jarenlang en anoniem onderzoek in de besloten en racistische chatgroepen die aanleunen bij het Vlaams Belang. Mandatarissen zoals BARBARA PAS, V.B. kamerlid, behoort tot de besloten Facebookgroep ‘She Wolves’ waarin intern opgeroepen werd tot geweld.

Racisme, antisemitisme en desinformatie zijn schering en inslag in de extreemrechtse besloten chatgroepen. De leden van die groepen leven nu nog anoniem op Facebook, maar door de link met de partij bestaat de kans dat we ze over tien jaar zullen tegenkomen in een publieke functie, als lid van de raad van bestuur van een overheidsorganisatie.

Het onderzoek van HIND FRAIHI en medeauteur BAS BOGAERTS bewijst de noodzaak om de extreemrechtse mars vanuit virtuele krochten naar de instituten van de macht aan een ruim publiek bekend te maken.

De voordracht begint om 19u30 (deuren van het Mozaïekcafé open om 19u00).

Overzicht

Datum en tijd dinsdag 16-11-2021 19:30
Prijs € 10,00 (leden AVK kortrijk) / € 15,00 (niet-leden)
Organisator August Vermeylenkring Kortrijk
Locatie VC Mozaïek Kortrijk