Agenda

Datum: Zaterdag 03 December 2016
Uur: 20:00
Organisator:
Vrijzinnige ontmoetingscentra

Plaats: MEC Staf Versluys (Copy)
Kapelstraat 76 - 8450 Bredene

Info & Routebeschrijving :



Op zaterdag 3 december 2016 om 20u is het Symfonisch Orkest van de VUB opnieuw te gast in het MEC Staf Versluys, Kapelstraat 76 te Bredene, op uitnodiging van het VC De Fakkel.

 

Op zaterdag 3 december 2016 om 20u is het Symfonisch Orkest van de VUB opnieuw te gast in het MEC Staf Versluys, Kapelstraat 76 te Bredene, op uitnodiging van het VC De Fakkel. Het orkest bestaat uit een 60-tal muzikanten o.l.v. dirigent Jurgen Wayenberg. De muzikanten worden “gerecruteerd” uit de studenten,  het personeel, de oud-studenten, de vrienden en sympathisanten van de VUB. Het orkest heeft zich in de voorbije jaren een degelijke reputatie opgebouwd naar aanleiding van de vele optredens in het Vlaamse land en Brussel, maar ook zeker hier bij ons in Bredene. In deze tiende lustrum editie in Bredene, brengt het een verrassend en gevarieerd programma onder de titel ‘BRANDEND’.

Naast enkele klassieke stukken en een uniek solowerk van Brecht Adriaenssens, voor basdrum, in zijn Europese première, brengen de muzikanten prachtige filmmuziek waar u ongetwijfeld van zal genieten! Naar aanleiding van de viering 45 jaar deMens.nu maakt u ook de creatie mee van de speciaal hiertoe gecomponeerde hymne "de gedachten zijn vrij".

Afwisselend met de muziek brengt Ingrid Vanrutten passende teksten vol vonken, vlammen en vuur.

 

Een klassiek concert, maar waar het woord "klassiek" slechts gedeeltelijk op zijn plaats is. Het concert wordt ontdaan van alle gekunstelde hoogdraverij, theatrale en vormelijke plechtigheid. Studentikoos, speels, met schwung en humor. Muziek, recht van en naar het hart! Een denderend optreden, dat iedereen aanspreekt, ook zij die van concerten en symfonische orkesten nooit kaas hebben gegeten. Kwaliteit voorop, voor een breed publiek. Bij ons weten een unicum in Bredene en niet te missen!

 

Programma

·         Olympic Spirit - John Williams

·         Ouverture De Toverfluit - Wolfgang A. Mozart

·        
De Gedachten zijn Vrij - Guy Cuyvers

·         Henry VIII, three dances - Edward German

·         Concerto for Bass Drum - Gabriel Prokofiev,

·         solist: Brecht Adriaenssens (basdrum)

·         The Godfather - Nino Rota

·         The Fellowship of The Ring - Howard Shore

 

Inkom

  • Volwassenen: VVK €11; ADD €13
  • Senioren, leden VC: VVK 8€
  • Studenten, werkzoekenden: VVK €5; ADD €7



terug naar kalender