Agenda

Datum: Dinsdag 10 Januari 2017
Uur: 20:00
Organisator:
Plaats: Atheneum Jan Fevijn Campus Assebroek
Daverlostraat 132 - Assebroek

Info & Routebeschrijving :



Dit schooljaar organiseert Atheneum Jan Fevijn lezingen met als thema 'kritisch omgaan met desinformatie en onzin, weerbaar omgaan met informatie'. De lezingen starten om 20 uur op campus Assebroek en worden gevolgd door de mogelijkheid tot vraagstelling uit het publiek.
De lezingen zijn gratis, maar reserveren is verplicht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Gevaren van complottheorieën
Brecht Decoene - Dinsdag 10 januari 2017
is leraar moraal in het Atheneum Jan Fevijn en het KA Brugge Centrum en auteur van "Achterdocht tussen feit en fictie. Kritisch omgaan met complottheorieën" (2016).
Complottheorieën zijn alomtegenwoordig: de aanslagen van 11 september waren een inside job, de recente staatsgreep in Turkije is door Erdogan zelf geënsceneerd, de aanslagen op de redactie van Charlie Hebdo hebben als bedoelding de moslims in een kwaad daglicht te stellen, etc... Brecht zal een lezing geven over wat complottheorieën zijn, waarom mensen er geloof aan hechten en hoe we er op een kritische manier mee kunnen omgaan.

Parkeren is mogelijk aan de sporthal en in de omliggende straten.

Campus Assebroek
Daverlostraat 132
8310 Assebroek




terug naar kalender