Agenda

Datum: Dinsdag 28 Maart 2017
Uur: 20:00
Organisator:
Plaats: Atheneum Jan Fevijn Campus Assebroek
Daverlostraat 132 - Assebroek

Info & Routebeschrijving :



Dit schooljaar organiseert Atheneum Jan Fevijn lezingen met als thema 'kritisch omgaan met desinformatie en onzin, weerbaar omgaan met informatie'. De lezingen starten om 20 uur op campus Assebroek en worden gevolgd door de mogelijkheid tot vraagstelling uit het publiek.
De lezingen zijn gratis, maar reserveren is verplicht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Waarom ook experts zich vergissen
Johan Braeckman - Dinsdag 28 maart 2017
is de opvolger van Etienne Vermeersch en professor filosofie aan de Universiteit Gent. Wijsgerige antropologie, geschiedenis van de wijsbegeerte, bio-ethiek, milieufilosofie, evolutietheorie, creationisme, pseudowetenschappen, wetenschap & religie en kritisch denken, liggen Johan Braeckman nauw aan het hart. In 2011 verscheen ‘De ongelovige Thomas heeft een punt. Een handleiding voor kritisch denken.’
Experts kunnen zich vergissen, zoveel is duidelijk. De centrale vraag die in de voordracht wordt behandeld is: hoe kunnen we dit begrijpen? Hoe komt het dat mensen met oprechte, authentieke kennis van zaken, toch ook geregeld de bal mis slaan? Zijn er bepaalde cognitieve wetmatigheden die verklaren waarom mensen in het algemeen, en paradoxaal genoeg experts in het bijzonder, zo vaak en zo ogenschijnlijk snel en gemakkelijk op mentale dwaalsporen terechtkomen?

Parkeren is mogelijk aan de sporthal en in de omliggende straten.

Campus Assebroek
Daverlostraat 132
8310 Assebroek




terug naar kalender