Agenda

Datum: Woensdag 08 Maart 2017
Uur: 19:00
Organisator:
Plaats: CC De Grote Post Oostende
H. Serruyslaan 18a - 8400 Oostende

Info & Routebeschrijving :



'How To Fall Apart, a true love story'

Een researchtrip voor een film over vluchtelingen in Lesbos loopt spaak. Jelle zit na een ernstige burn-out in een complete apathie verzonken en zijn collega Sofie worstelt nog steeds met het trauma dat de zelfmoord van haar moeder heeft veroorzaakt. De twee documentairemakers besluiten de camera op zichzelf te richten.

Jelle en Sofie zijn twee filmmakers met een gedeeld verleden als koppel, die ook elk een eigen drama te verwerken hebben. Sofie draagt de sporen van een dramatische gebeurtenis uit haar jeugd, wat uiteindelijk ook leidt tot haar breuk met Jelle. Deze weet na het einde van de relatie geen blijf met zijn emoties en vlucht in zijn job. Maar de onhoudbare druk op zijn gemoed en lichaam duwt hem over de rand van een inzinking. Samen besluiten de twee hun eigen en elkaars gevoelens te confronteren door zelf plaats te nemen aan de andere kant van de camera.

‘How To Fall Apart’ is het opmerkelijke verhaal van twee mensen die samen een depressie te lijf gaan met pure creativiteit. Ze helpen elkaar in het reine te komen met zichzelf en registreren onverschrokken hun eerlijke gesprekken, persoonlijke overdenkingen en hun dagelijkse doen en laten. Het resultaat is een eigenzinnige film waarin documentaire, fictie en beeldrijke impressies worden verweven tot een uniek geheel.

Na de vertoning van de film is er een panelgesprek met vraagstelling uit het publiek, met Dirk Tieleman (journalist), Lieselot Braeckevelt (klinisch psychologe Serruys-ziekenhuis) en Sofie Hanegreefs (maker van de film).

Tickets: www.degrotepost.be 
Organisatie: huisvandeMens Diksmuide en huisvandeMens Brugge
Info: 051 55 01 60 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 050 33 59 75 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Toegang: 7 euro (normaal tarief) en 5 euro (-18 jarigen, 60 plus en studentenkaart)

TRAILER: https://youtu.be/pBx87ZCRLho

 

 

 

 






terug naar kalender