Agenda

Datum: Donderdag 16 Februari 2017
Uur: 20:00
Organisator:
Plaats: CC De Schakel
Schakelstraat 8 - 8790 Waregem

Info & Routebeschrijving :



Jan Blommaert is een Belgisch sociolinguïst en taalkundig antropoloog die werkzaam is aan de Tilburg University als hoogleraar taal, cultuur en globalisering en directeur van het Babylon Centrum voor de studie van superdiversiteit.

Neemt een 'werknemer' werk? Kan een loon een 'last' of een 'handicap' zijn? Wat bedoelen onze politici wanneer ze zeggen dat we 'zuurstof ' aan 'onze economie' moeten geven? En op wie slaat de crisis in het begrip 'vluchtelingencrisis'? Politiek is een wereld van woorden en beelden, en vaak zijn we overrompeld door wat we horen, zien en lezen. We voelen intuïtief aan dat de redenering niet klopt. Maar we kunnen de vinger niet op de fout leggen en voelen ons onmachtig om te corrigeren.

Taalkundig antropoloog Jan Blommaert gaat in op de diepere betekenis van de woorden die onze hoofden vult. Hij verheldert begrippen zoals 'perceptie' en 'framing' en reikt een hele reeks concrete en praktische tips aan om doorheen de woordenwolk te leren kijken en de producenten ervan lik op stuk te geven.

In de reeks Hedendaagse Filosofie
do 26 januari; 16 februari; 9 maart
i.s.m. Humanistisch Vrijzinnige Vereniging Waregem
€ 7 (één avond)
€ 15 (volledige reeks)

tickets: www.ccdeschakel.be




terug naar kalender