Agenda

Datum: Donderdag 16 Maart 2017
Uur: 14:30 - 17:00
Organisator:
Plaats: VLC De Geuzetorre
Kazernelaan 1 - 8400 Oostende

Info & Routebeschrijving :



Levenskunst is de kunst om het leven vorm te geven met het oog op een goed en gelukkig leven. De huidige verwen- en consumptiemaatschappij geeft evenwel een zeer immatuur beeld van geluk, hoofdzakelijk gebaseerde op consumptie en verwerving van bezit. Maar gelukkig zijn als het leven even niet meezit vereist een meer mature levenskunst waar in onze samenleving maar zelden aandacht aan wordt besteed. Jongeren worden wel voorbereid op de arbeidsmarkt maar leren niet de nodige vaardigheden om de vele verrassingen en uitdagingen van het leven met wijsheid, elegantie en veerkracht te onthalen als kansen om te leren en te groeien. De cijfers over levensmoeheid, depressie, burn-out, zelfmoord en andere vormen van onwelzijn, evenals de cijfers over verslaving, eetstoornissen en het gebruik van geneesmiddelen, spreken voor zich.

Kostprijs:
5 EUR  Willemsfondsleden en leden Uitstraling VUB-UPV/ 5,50 EUR leden Fakkelclub/ 6 EUR  niet-leden /koffie of thee inbegrepen

contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Dr. Gerbert Bakx studeerde wetenschappen, geneeskunde en filosofie en volgde een nomadische, Darwinistische levensloop. Hij is gefascineerd door het leven en door de vele manieren waarop mensen hun leven vorm geven. Hij legde zich toe op psychotherapie en persoonlijke begeleiding met een spe¬ciale belangstelling voor evolutionaire psychologie en antropologie, humanistische en existentiële therapie, symbolisch modelleren, hypnotherapie en spiritualiteit.
Dr. Bakx is auteur van drie boeken:
De Strategie van het geluk
De Strategie van het Goede
Gelukkiger leven
Het basisboek van Dr. Bakx en van de Academie voor Levenskunst. Een uitvoerige beschrijving van het geluk als een dans met het leven, niet alleen met de fijne dingen van het leven, maar met het hele leven. ‘Je kan niet de richting van de wind bepalen, maar wel de stand van je zeilen.’ (Marcus Aurelius)
Leren dansen met het hele leven
De Strategie van het Geluk
Een volwassen mens kan niet gelukkig zijn zonder de overtuiging dat hij het goede gedaan heeft. De mens heeft altijd de keuze om iets goeds te doen. Op elk ogenblik, zelfs in moeilijke omstandigheden, is er iets van waarde dat gedaan kan en moet worden.




terug naar kalender