Agenda

Datum: Zaterdag 22 April 2017
Uur: 14:00 - 17:00
Organisator:
huisvandeMens

Plaats: Schipperskapel
Komvest 38 - Brugge

Info & Routebeschrijving :



Erfgoedweekend 2017 thema ‘zorg’ op zaterdag 22 en zondag 23 april: het huisvandeMens is present! Ter gelegenheid van het erfgoedweekend zet huisvandeMens de ‘zorg’ in de dienstverlening in de kijker via enkele leuke activiteiten. Anne-Flor Vanmeenen, huisvandeMens Brugge: “Het huisvandeMens is een vrij jonge organisatie, we hebben weinig erfgoed. Maar we werken met mensen en verhalen, eigenlijk een soort immaterieel erfgoed op zich. Onze link is hoe wij zorg dragen voor het erfgoed dat ons eigen leven is. Wat vinden we belangrijk om door te geven? Wat willen we dat er met ons lichaam gebeurt? Of ook: hoe dragen nabestaanden zorg voor het erfgoed van iemand anders leven? Wat bewaren ze en hoe koesteren ze dat?”

Is ons eigen leven niet ook een verhaal, iets dat je nalaat, een soort erfgoed? Omdat we de mens als eigen zingever zien, zet huisvandeMens deze vorm van zorg in de kijker!

Activiteit 'Zorg voor je eigen leven als erfgoed en levenserfgoed in beeld gebracht':
Hoe wil jij je leven afronden? Hoe heb je de zorg voor je niet tastbare nalatenschap geregeld? Kom langs en laat je inspireren door trends en mogelijkheden. Ga een speeddate aan met een expert omtrent levenseindevragen (orgaandonatie, wilsverklaringen, …). Denk na over je bucketlist -of liever een fuck-it-list? Versier onze ‘voor ik sterf’-muur, draai aan ons gespreksrad, bezoek de mini-cinema, ontdek wat ‘uitburgeren’ is en nog veel meer!  
Of kom langs in onze fotohoek met één of enkele voorwerpen die symboliseren waar jij voor staat of die het leven van een overledene weergeven. Onder begeleiding maken we er een mooi fotografisch stilleven van- letterlijk een verstild leven. Zo komt het tastbare levenserfgoed van jezelf of een geliefde in beeld, maar ook het verhaal erachter… Iets om met zorg te bewaren! De foto krijg je uiteraard mee als aandenken.     
Zaterdag 22 april van 14u tot 17u en zondag 23 april van 14u tot 18u in de Schipperskapel, Komvest 38, 8000 Brugge. Doorlopende activiteit, vrij in en uit.

 




terug naar kalender