Agenda

Datum: Zondag 23 April 2017
Uur: 10:30 - 12:30
Organisator:
huisvandeMens

Plaats: Schipperskapel
Komvest 38 - Brugge

Info & Routebeschrijving :



Erfgoedweekend 2017 thema ‘zorg’ op zaterdag 22 en zondag 23 april: het huisvandeMens is present! Ter gelegenheid van het erfgoedweekend zet huisvandeMens de ‘zorg’ in de dienstverlening in de kijker via enkele leuke activiteiten. Anne-Flor Vanmeenen, huisvandeMens Brugge: “Het huisvandeMens is een vrij jonge organisatie, we hebben weinig erfgoed. Maar we werken met mensen en verhalen, eigenlijk een soort immaterieel erfgoed op zich. Onze link is hoe wij zorg dragen voor het erfgoed dat ons eigen leven is. Wat vinden we belangrijk om door te geven? Wat willen we dat er met ons lichaam gebeurt? Of ook: hoe dragen nabestaanden zorg voor het erfgoed van iemand anders leven? Wat bewaren ze en hoe koesteren ze dat?”

Is ons eigen leven niet ook een verhaal, iets dat je nalaat, een soort erfgoed? Omdat we de mens als eigen zingever zien, zet huisvandeMens deze vorm van zorg in de kijker!

Activiteit 'Workshop ‘Op verhaal komen’':

We nodigen Koen Coussement uit, hulpverlener en begeleider van schrijfworkshops. Hij vertelt over het belang van herinneringen voor onze identiteit en ons welzijn. Met tips en oefeningen leert hij ons hoe we aan de slag kunnen om ons eigen levensverhaal schrijvend en vertellend af te tasten. Zo ontdek en verzorg je het boeiende erfgoed dat je zelf bent. Een geschenk voor onszelf en/of onze geliefden!
Zondag 23 april van 10u30 tot 12u30 in de Schipperskapel,Komvest 38, 8000 Brugge. Reserveren noodzakelijk.

Reserveren: http://www.erfgoedcelbrugge.be/nl/erfgoeddag-2017         

Inschrijvingen starten op (Paas)maandag 17 april om 10.00 uur en lopen tot en met donderdag 20 april 2017. Inschrijven kan vanaf dan eenvoudig via deze website. Telefonisch inschrijven kan eveneens van (Paas)maandag 17 april tot en met donderdag 20 april, telkens tussen 10.00 en 12.30 uur.

 




terug naar kalender