Agenda

Datum: Vrijdag 05 Mei 2017
Uur:
Organisator:
Plaats: Brugge
- 8000 Brugge

Info & Routebeschrijving :



Het Vermeylenfonds, in een samenwerking tussen het DAK (VF nationaal) en VF Brugge, is partner/sponsor van BRU.TAAL, het feest van de literatuur dat in Brugge plaats heeft tussen 5 en 13 mei. Deze participatie aan BRU.TAAL betekent dat wij diegenen die via ons reserveren, een aantal extra voordelen kunnen aanbieden. We sommen even op:

Vrijdag 5 mei 2017   -  20:00 - 22:00   -  Concertgebouw Brugge

- Verhalen uit de grote stad:  Openingsavond met Cees Nooteboom, Adriaan Van Dis, Ilja Pfeijffer, Boualem Sansal, Marie NDiaye, Gayath Almadhoun, Christophe Boltanski, Sandro Veronesi en Nathan Daems Quartet

Bru·Taal opent feestelijk met een meertalig en kosmopolitisch programma. Acht internationale auteurs met naam en faam stoppen hun vertrouwde en geliefde stad in een koffertje en brengen die naar Brugge. Luister naar hun stem, snuif het parfum van de stad op en word bedwelmd in het Nederlands, Frans, Italiaans en Arabisch.
Aan de hand van fragmenten uit hun favoriete romans reizen we naar Genua en Rome, Damascus en Algiers, Parijs of een stad in Latijns-Amerika. Een inspirerende tocht naar andere culturen en stemmen uit deze of gene plek op de wereldkaart. Multi-instrumentalist Nathan Daems (bekend van Ragini Trio, Black Flower, Antwerp Gipsy Ska Orchestra) zorgt met zijn kwartet voor de muzikale geuren en kleuren van de reis.

Voor deze openingsavond kunnen wij jullie kaarten aanbieden met een korting van 20% . Dit betekent concreet 12 euro i.p.v. 15 euro (prijs in voorverkoop) . Prijs add is 18 euro.

Wij hebben 20 kaarten in de aanbieding. Wie eerst komt, eerst maalt!

 

Vrijdag 12 mei 2017 -  20:00 - 22:15 - Stadsschouwburg Brugge

- De Zonde van:

Deel I: De 7 hoofdzonden. Met Eimear McBride, Hagar Peeters, Alicja Gescinska, Tim Parks, Bart Moeyaert, Mira Feticu en Aleksandr Skorobogatov

Grote en kleine zonden, verpakt in een literair-muzikale avond. Hoogmoed, hebzucht, lust, jaloezie, vraatzucht, woede en luiheid: de zeven hoofdzonden zijn een onuitputtelijk rijke bron voor schrijvers. We vroegen zeven Nederlandstalige en buitenlandse auteurs om zich te laten inspireren door één hoofdzonde. Ze  schreven een kortverhaal in opdracht van Bru·Taal en klappen uit de biecht, elk in hun eigen taal. Dick Van der Harst creëerde speciaal voor deze avond mini-composities, voor elke zonde één.

Deel II: De Zonde van de Vrouw - Auteursgesprek met Connie Palmen

De Nederlandse schrijfster en filosofe Connie Palmen doet een boekje open over de zondeval. Naar aanleiding van haar boekenweekessay De zonde van de vrouw gaat ze in gesprek met filosofe Alicja Gescinska, bekend met religie en de christelijke cultuur. Aan de hand van enkele portretten van vrijgevochten vrouwen - Marilyn Monroe, Patricia Highsmith, Marguerite Duras en Jane Bowles - vraagt Palmen zich af of een vrouw die zich niet aan de voorgeschreven regels houdt, een grens overschrijdt naar een verboden gebied. Een auteur met een boodschap, inspirerend en geëngageerd.

Voor deze voorstelling kunnen wij jullie eveneens kaarten aanbieden met een korting van 20% . Dit betekent concreet 12 euro i.p.v. 15 euro (prijs in voorverkoop) . Prijs add is 18 euro.

Wij hebben ook hier 20 kaarten in de aanbieding. Wie eerst komt, eerst maalt!

 

Zaterdag 13 mei 2017 - 18:00 - 18:45 - Tolhuis (leeszaal)

- Stefan Brijs in Andalusië: Boekpresentatie.

Stefan Brijs, geliefd auteur van o.m. De Engelenmaker,  koos voor zonnige oorden en Spaanse siësta’s en verhuisde in 2014 naar Andalusië. Een verhuizing die ook zijn pen niet onberoerd liet. Een jaar lang, vier seizoenen in het zuiden van Spanje, pende hij bedenkingen, ervaringen en verhalen neer. In zijn eigen stijl schetst hij een beeld van een samenleving die worstelt met haar verleden, maar tegelijk vasthoudt aan tradities. Brijs presenteert zijn Andalusisch logboek in primeur tijdens Bru·Taal. Daarna heffen we feestelijk het glas. Zuiderse sferen in het Venetië van het Noorden....
http://www.atlascontact.nl/boek/andalusisch-logboek/
i.s.m. Atlas Contact en Vermeylenfonds

Voor deze voorstelling kunnen wij jullie eveneens kaarten aanbieden met een korting van 30%. Dit betekent concreet 4 euro i.p.v. 6 euro (prijs in voorverkoop) . Prijs add is 8 euro.

Wij hebben ook hier 20 kaarten in de aanbieding. Wie eerst komt, eerst maalt!

 

Zaterdag 13 mei 2017 – 20.30u – 22.30u (met aansluitend feest tot in de vroege uurtjes.....) – Cinema Liberty

- Slotfeest met literair-muzikale acts + afterparty

BRUTAALFEEST! wordt de knallende afsluiter van Bru·Taal. Een rally met meer dan 10 schrijvers en muzikanten en 1 collectief, een publieke samenzwering tussen frisse dichters, slammers en rappers van - hoe kan het anders – internationaal topniveau. Straffe teksten die stuiteren op het podium en in je hoofd. Ze komen uit deze contreien, uit Londen en Amsterdam en brengen hun meest vrijmoedige, baldadige tekst. Zo eentje die slaat en zalft, oproer kraait en niemand onberoerd achterlaat.

Treden aan:
Het Venijnig Gebroed & Köhn
Stella Bergsma
David Van Reybrouck & Puraman
Maud Vanhauwaert
Simone van Saarloos
Andy Fierens & Michaël Brijs
Carmien Michels
Delphine Lecompte
Brihang & dj SNS
Anthony Joseph & Jason Yarde

KAAP huis-DJ Benny Claeysier (InSein Radio) prepareert een speciale set voor de afterparty.

Voor deze voorstelling kunnen wij jullie eveneens kaarten aanbieden met een korting van 20% . Dit betekent concreet 10 euro (even afgerond) i.p.v. 12 euro (prijs in voorverkoop) . Prijs add is 15 euro.

Wij hebben ook hier 20 kaarten in de aanbieding. Wie eerst komt, eerst maalt!

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Het volledige programma van BRU.TAAL vinden jullie op onderstaande website

https://www.brutaalbrugge.be/

Omwille van praktische afspraken met KAAP, de organisatie achter BRU.TAAL, moeten de kaarten bij ons (VF Brugge) gereserveerd worden uiterlijk tegen 12 april!

 

Reserveren kan enkel via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Betaling via de activiteitenrekening VF Brugge: BE52 0001 6577 3909   -   BPOTBEB1  -   t.a.v. Jacques Ducazu

De gereserveerde kaarten zullen telkens klaar liggen aan de ingang van de diverse locaties.

 

 




terug naar kalender