Agenda

Datum: Zaterdag 20 Mei 2017
Uur:
Organisator:
Plaats: VC De Sleutelbrug
Beenhouwersstraat 1-3 - 8000 Brugge

Info & Routebeschrijving :



Frank Vanden Broucke - Beeldend kunstenaar/illustrator

 

Houtskool- en pasteltekeningen - Wonderkamers 2

Boekpresentatie ‘Système D’ (roman)

 

Na voorgaande exposities buiten Brugge keert Frank Vanden Broucke terug naar zijn thuisstad in de kapel van VC Sleutelbrug, waar het voor hem in 2012 allemaal begon.

 

Uit nostalgie en met een zekere gedrevenheid om te vertellen begon hij enkele maanden geleden terug aan een onverdroten productie van ingrijpende houtskool- en pasteltekeningen. Werken die zich als screenshots uit een film noir laten lezen. 

Met de Wonderkamers, op de binnenkant van oude boekenkaften, brengt hij dan weer fascinerende illustraties in gemengde technieken aan.  

Al de werken laten zich lezen als fragmenten van een groot verhaal, als verschillende passages of hoofdstukken van een film of beter nog een roman.

 

Enkel tijdens de tentoonstelling presenteert hij dan ook zijn debuutroman ‘Système D’ dat de lezer terugvoert naar zijn jeugdjaren als zoon uit een huisbewaarders familie te Brugge. Het boek is komisch, droevig en ontroerend en vooral doordrenkt van de tijdsgeest. Vele mensen zullen er nostalgisch door geraakt zijn.

 

Frank Vanden Broucke (Diksmuide 1962) is ambtenaar maar in zijn vrije tijd houdt hij zich hoofdzakelijk bezig met schilderen in olieverf. Ook andere technieken en creative disciplines zijn hem niet vreemd. Ooit illustreerde hij vijf stripverhalen en kwam zijn verhalend talent naar boven.  Naast zijn tekeningen en schilderijen grijpt hij dan ook meer en meer terug naar de schrijverspen.  Deze koorddansende creatieve tovenaar is een soort entertainer die graag wordt verwarmd door het enthousiasme van zijn publiek.  Het is een feit dat deze tentoonstelling de kunstliefhebbers niet onberoerd zal laten. 

 

Opening 19 mei 2017 - 18.30 u.  (receptie met hapjes restaurant Guillaume)

www.frankvandenbroucke.eu 




terug naar kalender