Agenda

Datum: Dinsdag 10 Oktober 2017
Uur: 14:30 - 16:30
Organisator:
Andere

Plaats: VC Mozaïek
Overleiestraat 15A - 8500 Kortrijk

Info & Routebeschrijving :



Dinsdagnamiddaglezing

Een keuzekompas® voor keuzevrijheid

Elie Naudts, The Future Generation

Onze wereld verschuift, van een lineaire naar een geconnecteerde wereld. Informatie is overal. Voorspelbaarheid is passé. 60% van de beroepen die we nu kennen, zullen binnen 20 jaar niet langer bestaan. 100 000 leerlingen volgen momenteel een studierichting die op de arbeidsmarkt niet langer relevant is. Omwentelingen in de wereld gebeuren met de snelheid van het licht. Digitaal is het nieuwe normaal. Leren gebeurt in de cloud.  Hiërarchie wordt vervangen door zelfsturing.

Hoe groeien en ontwikkelen we in dit nieuwe wereldbeeld ?  Hoe maken we keuzes in deze complexe realiteit ? Door méér te doen van waar we goed in zijn en plezier aan beleven, en door onze uniciteit te verbinden met die van anderen. Door ons netwerk uit te breiden en te versterken. Door te werken vanuit vertrouwen en innerlijk weten...

En wat is jouw kompas bij je reis door deze geconnecteerde wereld ? Wat wil je écht gaan doen ? Met wie ? Waarom ? Welk pad maak je voor jezelf ? Welke keuzes maak je ?

Hiervoor heb je een sterk innerlijk kompas nodig. We noemen dit een Keuzekompas ®, omdat het jouw gids is bij het maken van dagelijkse keuzes.

Laat dit kompas nu net iets zijn dat we niet echt sterk hebben ontwikkeld in onze wereld. Op scholen vertellen we onze kinderen vaak waar ze niet goed in zijn en waar ze moeten aan werken. Maar waar zijn ze zo goed in dat dit misschien de rest van hun leven zal vullen ? Media vertellen ons wat we moeten denken, kopen, vrezen, … Maar wat willen we zelf ? Bedrijven hebben de organisatiedoelen, functiebeschrijvingen en bedrijfsstrategieën netjes uitgedacht, maar hoe past dat bij wat je zelf in de wereld wil zetten ?

 


  • Inkom: 3 euro ( inclusief thee of koffie)
  • locatie: VC Mozaïek vzw (kleine benedenzaal)
  • Inschrijven: 056 37 16 15 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Organisatie: UPV_VUB Kortrijk; VC Mozaïek vzw; Vormingplus MZ West-Vlaanderen

 




terug naar kalender