Agenda

Datum: Woensdag 22 November 2017
Uur: 17:00
Organisator:
Plaats: VC Poincaré
J. Stormestraat 131/18 - 8790 Waregem

Info & Routebeschrijving :



door Jacinta De Roeck, voorzitter LEIF Antwerpen en als gewezen senator medeauteur van de euthanasiewet, de wet palliatieve zorgen en de wet op de patiëntenrechten.

 

 

 

“We plannen ons hele leven van wieg tot graf. Het begint al bij de geboorte. Huisje, tuintje en kind worden perfect ingepland in onze drukke loopbaan. Maar plannen we ook het einde van ons leven?

Sinds 2002 kan elke meerderjarige een voorafgaande zorgplanning opstellen. Elke wilsbekwame meerderjarige kan documenten invullen voor als hij of zij niet meer wilsbekwaam is. Orgaandonatie of niet, hoe we ter aarde besteld willen worden, wat we niet meer willen als behandeling op het einde van ons leven (de negatieve wilsverklaring), de euthanasieverklaring (alleen van toepassing bij onomkeerbare coma) en ons lichaam schenken aan de wetenschap. We kiezen zelf uit de waaier van documenten. We maken het ongedaan als we van mening veranderen.

Tijdens deze interactieve lezing komen we meer te weten over het wettelijke kader (patiëntenrechtenwet, euthanasiewet, orgaandonatie,..)  en de draagkracht en de wettelijke afdwingbaarheid van deze documenten. Begrippen als registratie, vertegenwoordiger, vertrouwenspersoon en getuige worden uitgelegd. En natuurlijk is er tijd voor vragen.”




terug naar kalender