Agenda

Datum: Vrijdag 24 November 2017
Uur: 20:30
Organisator:
Plaats: VLC De Geuzetorre
Kazernelaan 1 - 8400 Oostende

Info & Routebeschrijving :



Jazzcuzzi is het jaarlijkse jazz bad vol zachte bubbels. Dit jaar is er een optreden van de New Orleans Train Jazzband.
Jazzcuzzi vindt plaats in “De Geuzetorre” op vrijdag 24 november 2017, kaarten kosten 10 euro en zijn beschikbaar vanaf september op het secretariaat of op het zondagmorgen aperitief. De deuren gaan open om 19.30, om 20.30 stipt start het eerste deel van het optreden. Uiteraard kunt u, naar vaste gewoonte, ook nu weer genieten van champagne (of cava) en van verse oesters (of een bordje tapas) aan de diverse bars. Haast u, de kaarten zijn beperkt!

Bezetting New Orleans Train Jazzband: Lajos Van Peteghem (trombone), Guido Ros (piano), Danny Verleyen (saxofoon en klarinet), Arnold De Schepper (bas) Bart Robbrecht (banjo), Koen Van Peteghem (drums) en Jean-Pierre Severens (trompet).

De wortels van de New Orleans TRAIN Jazzband (ontstaan in 1974 en al 37 jaar het huisorkest van de Lokerse Jazzclub) liggen in Dendermonde, waar de leider van de band,  trombonist Lajos Van  Peteghem, medestichter was van de Jeggpap New Orleans Jazzband en van  de Honky Tonk Jazzclub.

De muziek uit New Orleans is de rode draad in het repertoire van de band. Swingnummers vervolledigen de setlist onder invloed van de Harlem Blues & Jazzband-trombonist Clyde Bernhardt, waarmee de TRAIN eind zeventiger en begin tachtiger jaren toerde en van de liefde voor de bigbandmuziek van enkele leden van de band.

Een optreden van de New Orleans TRAIN Jazzband verloopt volgens jazzkenner Willy De Fleurquin als een gezellige treinrit. De band start en de toeschouwers stappen op en denderen ritmisch mee, waarbij de wisselwerking tussen het orkest en de toehoorders en tussen de bandleden onderling tot de meest onverwachte situaties kan leiden.




terug naar kalender