Agenda

Datum: Vrijdag 15 December 2017
Uur: 17:00 - 21:00
Organisator:
Andere

Plaats: VC De Bezatse
Vaubanstraat 8B - 8930 Menen

Info & Routebeschrijving :Wij houden opendeur op vrijdagavond 15 december om de werking in de kijker te zetten.

PROGRAMMA:
After work wintercafé met muzikale omlijsting

Stel je vragen aan de enthousiaste medewerkers van het vrijzinnig centrum en de lokale vrijzinnige organisaties.
Geniet van een leuk optreden van Marc Vermeersch.

Vanaf 17 uur deuren open, muziek vanaf 19 uur.

Vrijzinnig centrum De Bezatse brengt maandelijks een activiteit die toegankelijk is voor een breed publiek. We zorgen er samen voor dat ons aanbod interessant en gevarieerd is, met voor elk wat wils. Dat zijn tentoonstellingen, toneelvoorstellingen, kunstzinnige voordrachten, wetenschappelijke lezingen, actualiteitsdebatten, een quiz, maar ook gezellige eet- en drankfestijnen waarbij we elkaar kunnen ontmoeten.

Tijdens het weekend van vrijdag 15, 16 en 17 december stellen andere vrijzinnige ontmoetingscentra in West-Vlaanderen ook kun deuren open. Alle info vind je op de kalender.

De periode is niet toevallig gekozen. In midwinter, op 21 december, valt de kortste dag van het jaar en keert het licht terug. Dit wordt de winterzonnewende genoemd. Onze Keltische en Germaanse voorouders vierden de terugkeer van het licht op de kortste dag met het winterzonnewendefeest, het ‘joelfeest’. Vrijzinnig humanisten hebben de traditie om deze viering verder te zetten. Ze betitelden ook 21 juni -wanneer de zomerzonnewende valt, de langste dag van het jaar- als de internationale dag van het humanisme. Deze ‘dagen van het licht’ staan symbool voor het optimisme dat het vrijzinnig humanisme kenmerkt: het geloof in de mogelijkheden van de mens om zelf zin te geven aan zijn leven. We wachten immers niet op een invulling van elders voor ons bestaan. Ook zo kunnen we gelukkig zijn. Vrijzinnig humanisten willen verder het licht van de rede laten schijnen. Een fakkelsymbool dat staat voor het licht, de verlichting en de rede is het kenmerk van de internationale vrijzinnige levensovertuiging.


terug naar kalender