Agenda

Datum: Zaterdag 06 Januari 2018
Uur: 08:00 - 21:30
Organisator:
Vrijzinnige verenigingen

Plaats: CC De Spil Roeselare
H. Spilleboutdreef 1 - 8800 Roeselare

Info & Routebeschrijving :EXODUS

6 januari tot 14 januari 2018, Roeselare.

EXODUS gaat over het gegeven dat vluchtelingen van alle landen en van alle tijden zijn. In het “Bevrijdingsjaar 2018” zal er sowieso veel aandacht zijn voor de herdenking van de oorlog die 100 jaar geleden op zijn einde liep…en terecht.

Maar het project “EXODUS” vraagt, aan het begin van het “bevrijdingsjaar”, aandacht voor mensen die NU met oorlog te maken hebben of er voor zijn moeten vluchten.

Dit voornemen is uitgegroeid tot ruim een week initiatieven in verband met het sensibiliseren van mensen rond de vluchtelingenproblematiek.

Het voorlopig programma ziet er als volgt uit. (Raadpleeg Facebook voor de definitieve gegevens).

STARTINITIATIEF op zaterdag 6 januari: Inhuldiging installatie “Out of Business” van Boccanegra in Galerij 9punt9!

Zondag 7 januari: Huiskamerconcerten in de wijk Krottegem.

 

Doorlopend : Tentoonstellen “Out of Business” op een prominente plaats in de stad.

12,13 en 14 januari: “SPACE BLANKET” , een totaalevent met DJ, expositie,muziekbands, enz…georganiseerd door Curieus in “De Fabriek”, Koning Albert I laan te Roeselare.

 

APOTHEOSE op zondag 14 januari:

Een (zon-)dag in cc De Spil met verschillende activiteiten rond de sensibiliseringsactie en het opmaken van een bilan na een goede weekactie.

  • 14u : Optreden van het koor VAMOS PRA LUTAR.
  • 15u15 : LEZING door Ine Lietaert en collega’s van CESSMIR (Centre for the Social Study of Migrants and Refugees, Univ Gent).
  • 16u15 : DEBAT met als thema :”Oorlogsvluchtelingen van toen en van NU…en het nieuwe multi-etnische samenleven in een stad”.
    met VRT-journalist Majd Khalifeh, Ine Lietaert (CESSMIR), Burgemeester Kris Declercq van stad Roesealre, directie of medewerker van Fedasil Poelkapelle.
  • 17u30: GETUIGENISSEN door vluchtelingen uit hedendaagse oorlogsgebieden op basis van het thema: “2018: Een Bevrijdingsjaar…voor iedereen?”
  • 18u30u: PRESENTATIE door Majd Khalifeh.
  • 19u30u: concert EXODUS met Wouter Vandenabeele, Flamenco, Rebetiko, Tarek Al Sayad en Osama Abdulrasol - http://despil.be/programma/2018/januari/14/ .

 

EXODUS wordt georganiseerd door het kersvers opgerichte Vermeylenfonds Roeselare. Zij worden ondersteund door Stad Roeselare, CC De Spil, K-Trolle, Curieus, huisvandeMens, HVV, Galerij 9punt9 en 11.11.11.

Inlichtingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 0473/834 348.

Tickets: http://www.despil.be/e2950/exodus

Een organisatie van Vermeylenfonds Roeselare.
terug naar kalender