Agenda

Datum: Vrijdag 08 December 2017
Uur: 19:30
Organisator:
Plaats: Gemeentehuis De Panne
Zeelaan 21 - 8660 De Panne

Info & Routebeschrijving :In 2003 organiseerden het Europees Cartoon Centrum (ECC in Kruishoutem) en het Willemsfonds een eerste keer samen de Euro-Kartoenale. Vrijheid was het thema dat toen centraal stond: een universeel onderwerp dat perfect aansloot bij het gedachtegoed van het Willemsfonds. Veertien jaar later leek ons de tijd rijp om opnieuw samen te werken, ditmaal rond het thema ‘de ziel’.

Naar aanleiding van onder andere de aanslagen op het kantoor van Charlie Hebdo in Parijs, wil het Willemsfonds, als liberaal-vrijzinnige vereniging, mensen laten nadenken over cartoons en hun bijdrage aan een kritische maatschappij. Dit doen we door cartoonisten met een vrije en kritische blik te laten kijken naar wat religieuze levensbeschouwingen – door middel van het concept ‘de ziel’ – extra toevoegen aan de mens. Op die manier willen we een bijdrage leveren aan de levensnoodzakelijke dialoog tussen levensbeschouwingen. We willen mensen samenbrengen en laten nadenken, in een geest van respect en openheid. Op die manier brengen we verschillende levensbeschouwelijke gemeenschappen in gesprek en bevorderen we de verstandhouding tussen deze verschillende groepen.

Inschrijven


Opening tentoonstelling 8/12/2017 om 19u30.
Toegang is gratis.

Gegevens voor inlichtingen en inschrijvingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
terug naar kalender