Agenda

Datum: Donderdag 08 Februari 2018
Uur: 20:00
Organisator:
Plaats: Concertgebouw Brugge
't Zand 34 - 8000 Brugge

Info & Routebeschrijving :



Adagio for Strings

Programma

Samuel Barber Adagio for Strings
Joris Blanckaert #-1. Moments Before - Creatie
Arvo Pärt Tabula Rasa
Edward Elgar Serenade for Strings

Dirigent: Karel Deseure
Solisten: Wiber Aerts en Kristien Roels, viool

Februari brengt een bijzonder concert met composities als stapstenen in een overkoepelende verhaallijn uitgedacht door componist Joris Blanckaert. Hij selecteerde drie monumenten uit het strijkersrepertoire en verweeft deze met nieuw werk van eigen hand.
Voor Blanckaert draagt elke vorm van schoonheid ook een kiem van lelijkheid in zich. Elk vredevol moment kan de voorbode zijn van oorlog. Voortekenen van naderend onheil willen of kunnen we veelal niet zien. En zo vindt op één nacht de Rwandese genocide plaats, start de Eerste Wereldoorlog door één moord in een uithoek van Europa of slaat de belofte van een mooie dag in Fukushima om in catastrofe.
Deze muziekvoorstelling gaat terug naar het moment voor de ramp, het moment waarop de kaarten reeds zijn geschud maar nog niet gedeeld. Het is de stilte voor de storm. Het naïeve optimisme in de warme werken van Elgar en Barber maken plaats voor bewustwording bij Blanckaert en uiteindelijk uitgepuurde berusting bij Pärt.
Dirigent Karel Deseure is uw gids in een brandend actuele en beklijvende concert.

Voorprogramma: om 18u15 is er de mogelijkheid een gratis repetitie bij te wonen met inleiding en meet and greet. Uiterlijk 24 januari inschrijven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


terug naar kalender