Agenda

Datum: Zondag 25 Februari 2018
Uur: 10:30
Organisator:
Andere

Plaats: Brussel
- 1000 Brussel

Info & Routebeschrijving :Naar jaarlijkse gewoonte nemen we deel aan de Bozar NOB+days: een combinatie van een prestigieuze tentoonstelling, een lekkere lunch en een concert door het Nationaal Orkest van België (NOB).

Geleid bezoek aan de tentoonstelling Fernand Léger
Lunch Café Victor
Inleiding op het concert
Concert o.l.v. Hugh Wolff

BOZAR en het Centre Pompidou-Metz brengen een tentoonstelling over een van de bekendste moderne kunstenaars, en een gepassioneerde observator van een bruisende eeuw: Fernand Léger. Zijn schilderstijl breekt met de artistieke conventies van zijn tijd en probeert de versnippering en het gesyncopeerde ritme van een almaar sneller wordende samenleving te vatten. Hij schildert stedelijke landschappen vol auto’s en machines. Voor hij schilder werd, liep Léger stage bij een architect, en die bijzondere band met architectuur blijft. Met de avant-gardedichters deelt hij de fascinatie voor nieuwe manieren om visueel te communiceren, zoals reclame en typografie. Hij is in de ban van Charlie Chaplin en film. Léger werkt zijn hele carrière lang samen met regisseurs, choreografen en componisten om decors en kostuums te ontwerpen. Deze bijzondere tentoonstelling wil je laten kennismaken met elk facet van deze 20e-eeuwse duizendpoot. 

Concert:
Grégory d’Hoop, When Beethoven meets the gusle-player Edvard Grieg, Concert voor piano en orkest.  
Dmitri Shostakovich, Symfonie nr 10
Soliste Gabriela Montero, piano
Dirigent Hugh Wolff

De Amerikaanse dirigent Hugh Wolff volgt in 2017 Andrey Boreyko op als vaste dirigent van het Nationaal Orkest van België (NOB). Boreyko neemt volgend jaar na vijf jaar afscheid van het Nationaal Orkest.

Praktisch:
Samenkomst lokettenhal Brussel Centraal Station om 10u.
Deelname: € 69. Inkom van de tentoonstelling + gids + lunch (drank en koffie inbegrepen) en concert.  
Niet leden betalen € 75.
Inschrijven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
059 802141
Inschrijving geldig na storting op BE65 0018 2635 4796 van Kunst-Wijs vzw. Pas op: nieuw banknummer!


terug naar kalender