Agenda

Datum: Woensdag 16 Mei 2018
Uur: 19:00 - 21:30
Organisator:
Plaats: VC Mozaïek
Overleiestraat 15A - 8500 Kortrijk

Info & Routebeschrijving :



Slachtofferhulp 

Rondom Prison - een verhaal uit de praktijk


Inbraak, aanranding, diefstal, slagen en verwondingen, verkeersongevallen, ... Slachtoffer zijn van een misdrijf is een ingrijpende gebeurtenis. Het slachtoffer blijft met heel wat vragen en gevoelens zitten. Wat zijn de rechten van het slachtoffer? Wat gebeurt er met een klacht? Hoe krijgt het slachtoffer een schadevergoeding? Hoe kan het slachtoffer de gebeurtenis verwerken en wie of wat kan hem daarbij helpen?


Slachtofferzorg in België bestaat uit drie pijlers: slachtofferbejegening, slachtofferonthaal, slachtofferhulp.

 

  • Slachtofferbejegening is de dienstverlening aan slachtoffers door de politie waarbij de eerste opvang en het onthaal van het slachtoffer evenals het verstrekken van een goede basisinformatie aan het slachtoffer centraal staan.

  • De dienst slachtofferonthaal van het Justitiehuis kan tussenkomen zodat het slachtoffer of nabestaande van het slachtoffer de nodige aandacht krijgt tijdens de hele gerechtelijke procedure.

  • Slachtofferhulp praat met het slachtoffer over wat hem overkomen is, geeft informatie en advies en gaat eventueel mee naar de politie, arts of rechtbank. Slachtofferhulp helpt ook bemiddelen met de advocaat, de verzekering of het parket en wijst indien nodig de weg naar andere diensten.

Inge Harteel is reeds jaren actief als medewerker slachtofferhulp van CAW Zuid-West-Vlaanderen en staat in voor zowel het onthaal als de begeleiding van slachtoffers. Binnen slachtofferhulp spelen naast de professionele medewerkers ook vrijwilligers een belangrijke rol. Inge Harteel en een vrijwilliger geven ons een blik op slachtofferzorg en de specifieke rol van slachtofferhulp aan de hand van een verhaal uit de praktijk. Uiteraard is er nadien ook kans tot vraagstelling.

Meer over Rondom Prison


  • Standaardtarief - 6.00
  • Sociaal tarief - 3.00
  • UiTPAS kansentarief - 2.00
  • inschrijven: www.vormingplusmzw.be | 056-260600

Praktische info 

Welkom vanaf 19u, we starten stipt om 19u30 en ronden af tegen 21u30
Deze sessie van Rondom Prison komt mede tot stand dankzij een samenwerking van Vormingplus en VC Mozaïek



terug naar kalender