Agenda

Datum: Donderdag 08 Maart 2018
Uur: 14:30
Organisator:
Vrijzinnige verenigingen

Plaats: VLC De Geuzetorre
Kazernelaan 1 - 8400 Oostende

Info & Routebeschrijving :



Op 8 november 2016 werd Donald Trump verkozen tot 45ste president van de VS. Veel aandacht ging meteen naar het al dan niet inlossen van gemaakte beloftes door Trump. Maar hoe kunnen we het beleid in het eerste jaar van zijn presidentschap evalueren? Prof. dr. Herman Matthijs (Vakgroep Politieke Wetenschappen, VUB) geeft tekst en uitleg.

Herman Matthijs is al sinds 1989 professor aan de VUB en doceert er de colleges inzake “Openbare Financiën: Begrotingsrecht” alsook “ Politieke structuren van de VSA”. Hij doceert ook drie colleges aan de UGent. Over de VSA heeft hij diverse artikels en boeken geschreven. Hij was een van de weinigen die de overwinning van Donald Trump als President voorspeld heeft. Zijn andere recente publicaties situeren zich in de sector van de overheidsbegrotingen, de Brexit en de defensie problematiek.

Hij is al jaren lid van de “Hoge Raad Financiën”, “censor bij de Nationale Bank van België” en voorzitter Van de ‘Raad voor verkiezingsbetwistingen”. Prof. Herman Matthijs is een geboren Limburger, die woont in voetbalhoofdstad van Vlaanderen: Brugge. 

Tenzij anders vermeld vinden de causerieën plaats in VLC De Geuzetorre, Kazernelaan 1 – 8400 Oostende.

Er wordt telkens begonnen om 14.30u . Einde van de activiteit omstreeks 16.45u

Kostprijs per causerie: € 5,0 voor Willemsfondsleden en U.P.V.-leden; € 5,5 voor houders van de Uitpas en leden van de Fakkelclub; € 6 voor niet-leden.

Koffie of thee inbegrepen.




terug naar kalender