Agenda

Datum: Zondag 08 April 2018
Uur:
Organisator:
Vrijzinnige verenigingen

Plaats:
-

Info & Routebeschrijving :



OP HET PROGRAMMA
Starten doen we in Bremen met een geleide stadswandeling, waarna we onze weg vervolgen richting ons hotel in Hamburg.
Op dag twee schepen we in voor een rondvaart met Nederlandstalige gids doorheen één van de meest indrukwekkende havens ter wereld. Na de lunch vlakbij de vismarkt van Sankt Pauli laten we ons imponeren door de schitterende architectuur van de nagelnieuwe concertzaal ‘Elbphil’. Na een ommetje in het ‘Componisten Quartier’ en een kennismaking met leven en werk van de barokcomponist Georg
Philipp Telemann, stapt de gids onze bus op om samen de ‘highlights’ van Hamburg aan te doen.
De derde dag brengen we door in Lübeck, de parel der Hanzesteden. Voor de middag voert onze gids ons doorheen de stad, na de lunch staat een bezoek aan het Europees Museum van de Hanze en aan het Buddenbrookhaus – het huis van de grootouders van Thomas en Heinrich Mann – op het programma.
Afsluiten doen we met dé specialiteit van Lübeck: marsepein. Nadien trekken we verder naar Schwerin waar we inchecken in het hotel. Op dag vier doen we Wismar en Rostock, Hanzesteden van de Oostzee, aan.
Tijdens de voorlaatste dag blijven we in Schwerin – residentie van de hertogen van Mecklenburg – om er de stad, het kasteel met bijhorende tuinen en het Staatliches Museum met Vlaamse en Hollandse
meesters waaronder Rembrandt, Hals en Rubens, te bewonderen.
Onze reis afsluiten doen we in het aristocratische stadje Celle. Na de lunch vatten we om 14u30 de terugreis aan, rond 22u15 komen we aan in Loppem, omstreeks 22u30 in Oostende.

PRAKTISCH
Op zondag 8 april 2018 vertrekken we om 6u in Oostende (parking Visserijschool voorbij hotel Melinda), om 6u30 in Loppem (carpoolparking). ’s Middags lunchen we in een restaurant langs de autosnelweg. We logeren twee nachten in hotel Panorama Inn, een driesterrenhotel in Hamburg, drie nachten vertoeven we in het viersterrenhotel NH Hotel in Schwerin.
De deelnameprijs bedraagt 810 euro per persoon op basis van een tweepersoonskamer en 920 euro per persoon op basis van een eenpersoonskamer.
Inbegrepen zijn het vervoer met de autocar, verblijf in het hotel op basis van volpension – avondmaal
in het hotel (dranken niet inbegrepen) en middagmaal op verplaatsing (behalve de eerste dag, dranken niet inbegrepen behalve de laatste dag), alle toegangstickets en gidsen, een documentatiemap
en Ethias-verzekering. Niet-leden betalen een toeslag van 15 euro per persoon. We reizen per autocar en doen hiervoor andermaal beroep op de firma Scheldevallei (lic.A 1831).
Annuleringsvoorwaarden; 100% tot 1 januari 2018. Nadien wordt het bedrag verminderd met de niet recupereerbare gedane kosten. Mogelijkheid tot afsluiten van een wettelijke annuleringsverzekering.

Inschrijvingen tot maximum 40 deelnemers worden chronologisch genoteerd en zijn pas geldig na betaling van een voorschot van 200 euro op rekening BE55 0015 7919 3544 van Kunst-Wijs.

 

Meer info nodig? Contacteer:
Sonja De Craemer
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
059-80 21 41


 




terug naar kalender