Agenda

Datum: Zaterdag 26 Mei 2018
Uur:
Organisator:
Plaats: Ontmoetingscentrum ‘t Viooltje
Violierenlaan 3b - Oostende

Info & Routebeschrijving :



Op zaterdag 26 mei organiseert het Willemsfonds een dag om geïnspireerd bezig te zijn. Willen we onze kinderen en kleinkinderen een duurzame toekomst bieden, dan moeten we anders gaan nadenken over wonen, bouwen, energiegebruik en mobiliteit.

    Van 10:00 tot 12:00
    (A) Workshop: maak je eigen muurtuin (max 20 deelnemers)

    Onder de deskundige leiding van Teun Depreeuw maak je een groenwand met kruiden en eetbare bloemen. Een groenwand kan perfect geïntegreerd worden in de woning en verschaft niet enkel kijk- en eetplezier. Een groenwand zuivert fijnstof uit
    de lucht, isoleert geluid en heeft zelfs een lager brandrisico.
    Zo’n eigen muurtuin maak je met een metalen frame, bloemzakjes en een watertoevoersysteem dat Teun meebrengt.
    Onder het werk door vertelt hij heel wat tips en weetjes over muurtuinen...want weet je:
    muurtuinen zijn echt niet enkel van deze tijd en bieden op grote schaal niets dan voordelen voor een stad.

    Van 12:00 tot 13:00
    (B) Lunch

    (broodjeslunch)

    Van 13:00 tot 15:15
    (C) Film 'Plannen voor plaats' en nabeschouwing met Nic Balthazar en Bart Tommelein
    We moeten anders gaan nadenken over wonen, bouwen, energiegebruik en mobiliteit. Aan de hand van inspirerende voorbeelden en van gesprekken met vernieuwers laat de film ‘Plannen voor plaats’ zien hoe het beter kan. We moeten de ruimte die ons rest verstandig gebruiken.

    Na een inleiding door Nic Balthazar bekijken we de documentaire “Plannen voor plaats” die Nic Balthazar maakte voor de Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck. De bouwmeester wil ons gebruik van de beschikbare grond radicaal over een andere boeg gooien. Hij heeft een visie, maar wat houdt deze in voor u en ik? En kunnen wij leven met deze vernieuwende aanpak?

    In aanwezigheid Vlaams minister voor Energie Bart Tommelein en documentairemaker Nic Balthazar volgt een boeiende nabeschouwing.

    Aan de hand van een aantal stellingen peilen we naar hun visie en ideeën. Ook u kunt uw vragen stellen of meedenken met de twee klimaatbehoeders.


Praktisch

U kan ook inschrijven voor deelmodules : voormiddag (A), namiddag (C), al of niet een broodjeslunch (B), of totaal programma A+B+C.

Kostprijs
A: Voormiddag 30 € - je neemt het afgewerkt paneel (60cmx60cm) mee naar huis
B: lunch 12€
C: inleiding film, filmvoorstelling en nabespreking 10 €

Inschrijven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en het vereiste bedrag storten op rekening BE62 0010 6695 7661 van Willemsfonds Oostende vzw met vermelding van de modules.


terug naar kalender