Agenda

Datum: Donderdag 24 Mei 2018
Uur: 14:00
Organisator:
Plaats: Atheneum Jan Fevijn Campus Assebroek
Daverlostraat 132 - Assebroek

Info & Routebeschrijving :



Al meer dan tien jaar vormen de intergenerationele activiteiten een vast onderdeel van de werking van het Humanistisch Verbond Oost-Vlaanderen. Omwille van de deugddoende ontmoetingen en de positieve reacties zetten we voor het eerst ook de stap naar West-Vlaanderen. Leeftijd is vaak een factor die vooroordelen oproept en juist dat doorbreken we zo graag. Ontmoeting en dialoog tussen verschillende generaties nemen vooroordelen weg en effenen het pad naar wederzijds begrip en respect. Wat dan overblijft is echt contact, wat zeer verrijkend kan zijn. Het contact tussen jongeren en ouderen staat voorop maar het mag ook iets meer zijn, het mag al eens “aan de ribben blijven plakken”. Het gesprek mag intenser zijn en raken aan de wezenlijke aspecten van het leven. We schuwen de moeilijke onderwerpen niet.

Daarom nodigen we je uit op donderdag 24 mei 2018 om 14 uur in het Atheneum Jan Fevijn, Daverlostraat 132 te Assebroek om met de leerlingen in gesprek te gaan. De leerlingen kozen als gespreksonderwerp “euthanasie”. We starten met een korte inleidende film waarin zowel jongeren als senioren aan het woord komen.

Deelnemen is gratis, maar wel graag inschrijven op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0468 13 05 60 (Dirk Dekempe, educatief medewerker HV)



terug naar kalender