Agenda

Datum: Woensdag 12 December 2018
Uur: 20:00
Organisator:
Plaats: CC Kruispunt
Maria Doolaeghestraat 2 - 8600 diksmuide

Info & Routebeschrijving :Eén van onze grootste acteurs kruipt in de huid van één van de grootste filosofen: Johan Heldenbergh speelt Karl Marx. Een unieke combinatie. In deze theatermonoloog kijkt Marx terug op zijn bewogen leven en denken. In tijden van onzekerheid en groeiende ongelijkheid is deze theatermonoloog een confronterend, kritisch en gloedvol pleidooi voor vrijheid en menselijke waardigheid.

Een pleidooi voor vrijheid en waardigheid. Na Bruno Vanden Broecke met Socrates is nu ook Johan Heldenbergh met Karl Marx bij ons te gast. Geen filosoof heeft een grotere stempel op de wereldgeschiedenis gedrukt dan de 19de eeuwse filosoof Karl Marx, de belangrijkste denker van het socialisme en communisme. En geen filosoof heeft zoveel verdeeldheid gezaaid: afhankelijk van hoe zijn woorden werden geïnterpreteerd, is hij vervloekt en aanbeden, uitgespuwd en op handen gedragen. Hij werd beschouwd als een afgod en een bevrijder, maar zijn goede intenties hebben ook de weg naar de hel geplaveid: miljoenen mensen werden gedood in naam van de ‘marxistische bevrijding’. In deze monoloog kijkt Marx terug op zijn leven en denken. Waarin heeft hij zich vergist? En waarin heeft hij gelijk gekregen? In welk opzicht is zijn filosofie vandaag nog steeds relevant en bevrijdend?


Tekst en regie: Stefaan Van Brabandt | spel: Johan Heldenbergh | dramaturgie: Wannes Gyselinck | productie: De Verwondering en Het Zuidelijk Toneel | coproductie: Arenbergschouwburg Antwerpen | met de steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren

Basistarief: 14,00 €
-18 jaar: 5,00 €
Groep (10 personen): 10,50 €
Abonnement: 10,50 €
Kanstarief UITpas: 2,80 €

Ticketverkoop vanaf 20 juni op www.cckruispunt.be

CC Kruispunt & HuisvandeMens in samenwerking met Curieus en Vrienden van het GO.


terug naar kalender