Agenda

Datum: Donderdag 15 November 2018
Uur: 14:30
Organisator:
Plaats: Vrijzinnig Huis Koksijde
Galloperstraat 48 - 8670 Koksijde

Info & Routebeschrijving :



Dirk Verhofstadt bespreekt het theoterrorisme en anderzijds een dagboek van de moordaanslagen die in 2017 quasi elke dag in naam van God werden gepleegd.
Verhofstadt studeerde rechten en pers- en communicatiewetenschappen aan de Universiteit Gent, werkte jarenlang in de mediasector en haalde in juli 2010 de graad van Doctor in de Moraalwetenschappen aan de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte van de Universiteit Gent met zijn proefschrift Pius XII en de vernietiging van de Joden. Een historisch en moraalwetenschappelijk onderzoek naar de morele verantwoordelijkheid van paus Pius XII ten aanzien van de Endlösung der Judenfrage. Intussen is Dirk Verhofstadt professor 'Media en ethiek' in de vakgroep Communicatiewetenschappen en lid van het Center for Journalism Studies. Verhofstadt werkte ook aan heel wat boeken. Zo verschenen bijvoorbeeld ‘Het Menselijk Liberalism’ in 2002 en ‘Pleidooi voor individualisme’ in 2004. Met ‘Pius XII en de vernietiging van de Joden’ deed Verhofstadt in 2008 heel wat stof op waaien in de Vlaamse pers. In 2011 werkte hij samen met Etienne Vermeersch aan ‘Dirk Verhofstadt in gesprek met Etienne Vermeersch'. Een zoektocht naar waarheid en schreef hij ook ‘De laatste getuigen’, in maart 2012 gevolgd door ‘De open samenleving onder vuur’

Info: Marc Mortier - 0475 97 21 98 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


terug naar kalender