Agenda

Datum: Donderdag 18 Oktober 2018
Uur: 19:30
Organisator:
Vrijzinnige verenigingen

Plaats: Oude Stationsgebouw
de Carninstraat - 8840 Staden

Info & Routebeschrijving :



Donderdag 18 oktober om 19u30 verzorgt Wouter Vanclooster, coördinator van de dienst CBAW in het Oranjehuis te kortrijk, een gespeksavond over het begeleiden van probleemjongeren naar zelfstandig wonen. Deze topavond gaat door in het Stationsgebouw te Staden. Het gaat over jongeren uit verontrustende opvoedingssituaties tussen 16 en 21 jaar die veelal met justitie in contact komen.

Hij zal vertellen over welke type jongeren het gaat, hoe zij hen terug op de goede weg zetten door de verantwoordelijkheid terug te leggen waar ze hoort te liggen a.d.h.v. bepaalde opvoedingsmodellen. Deze modellen kunnen ook binnen gezinnen en maatschappij toegepast worden. Hoe kijkt de maatschappij naar gedetineerden, vluchtelingen, mensen met een psychische kwetsbaarheid? Wat is hun antwoord en visie om tegen deze maatschappelijke kijk in te gaan? ook zal Wouter vele praktijkvoorbeelden en ervaringen aanbrengen tijdens deze ongetwijfelde boeiende en leerrijke gespreksavond!

Inlichtingen en inschrijvingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 051/70 15 40.

Een organisatie van WF Staden.


terug naar kalender