Agenda

Datum: Zaterdag 06 Oktober 2018
Uur: 20:00
Organisator:
Plaats: Cultuurfabriek Sijsele
Stationsstraat 22 - 8340 Sijsele

Info & Routebeschrijving :



Orquesta La Esencia is een in 2012 opgericht 10-mans salsaformatie met
muzikanten uit Cuba, Spanje, België & Nederland. De naam ‘La Esencia’ is niet bij toeval gekozen. Met de muziek die de band speelt keert ze terug naar de basis, naar de tijd dat salsa werd geboren in de jaren ’60 en ’70. Naar de salsa clásica en salsa dura van die periode. Kortom naar de essentie van de salsa.

Wat de band laat horen is dat er in de begintijd van de salsa ontzettend veel prachtige muziek is geschreven. En hoe met name de muzikanten van het legendarische platenlabel Fania vanuit een hele reeks stijlen – son montuno, mambo, guaracha, guaguancó, mozambique, boogaloo, … – één alomvattende stijl schiepen: salsa. 

het promofilmpje: https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=sQPCo2nU-y0 

Nog iets over de zanger Nelson Garzon: zijn vader is de frontman van het orkest van Compay Segundo dat nog steeds toert met de zoon van Compay Segundo aan de bas. Nelson is ook de schoonzoon van Rey Cabrera, de meester gitarist die al dikwijls bij ons speelde.

Daarna komt Ritmo Latino in de Foyer spelen (http://www.ritmolatino.be/site/)
RITMO LATINO is zonder twijfel een van de orkesten met de meest ervaring van België, top muzikanten die al jaren draaien op de belangrijkste belgische podia: Gentse Feesten Pole pole en Sint Baafsplein, Afro Latino Festival, Noche de Amor om maar een paar te noemen.  




terug naar kalender