Agenda

Datum: Zaterdag 08 December 2018
Uur: 18:00 - 21:30
Organisator:
Vrijzinnige ontmoetingscentra

Plaats: VC Mozaïek
Overleiestraat 15A - 8500 Kortrijk

Info & Routebeschrijving :Stap je mee in de Fakkeltocht
‘Mensenrechten verdedig je met vuur’ ?

Vrijzinnig Kortrijk en Amnesty International mobiliseren …
omdat mensenrechten belangrijk zijn.Zeventig jaar na de ondertekening van de Universele Verklaring van Rechten van de Mens lijkt een wake up call broodnodig. Hier en daar wint groepsdenken opnieuw aan kracht. Mensenrechten worden met de voeten getreden of opnieuw in twijfel getrokken. Oorlogstaal en autoritaire regimes versterken elkaar. Fake news creëert dovemansgesprekken en ondermijnt democratieën. Ngo’s, journalisten of academici die rapporteren over wat gebeurt worden vandaag afgeschilderd als vreemde snuiters met een geniepige agenda… Juristen die zwaaien met het mensenrechtenverdrag worden weggezet als wereldvreemd en begrijpen niet wat er aan de hand is. Het proces waarbij boodschappers voor de bijl moeten, is volop bezig.


De tocht start om 20.00 u en voert ons van VC Mozaïek naar het ecologisch stadspark op Kortrijk Weide waar wij ons met muziek, soep, (veggie) hotdogs en ons huisaperitief ‘t Fakkeltje verwarmen rond de vuurplaats. Wies De Graeve (directeur Amnesty International Vlaanderen) en Bernard Decock (voorzitter begeleidingsgroep huisvandeMens Kortrijk) brengen er een vredesboodschap.

Vanaf 18.00u kan je in het Mozaïekcafé deelnemen aan een ‘schrijf-ze-vrij-actie’ van Amnesty International afdeling Kortrijk. Muzikant Guido Desimpelaere zorgt voor sfeervolle jazz en wereldmuziek op gitaar en Portugese gitaar. Kinderen knutselen een lichtbron om mee te nemen tijdens de tocht.


  • Deelnemen is gratis.
  • Wie wil, kan voor € 5,00 een fakkel aankopen:
    de opbrengst gaat naar Amnesty International.
  • Vooraf inschrijven niet noodzakelijk, maar om organisatorische redenen wel gewenst: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   |   +32 (56) 371615

    Bekijk hier onze flyer


 
terug naar kalender