Agenda

Datum: Donderdag 14 Februari 2019
Uur: 20:00
Organisator:
Plaats: VC Mozaïek
Overleiestraat 15A - 8500 Kortrijk

Info & Routebeschrijving :

VALENTIJN IN MOZAIEK


DE ZEVENDE DAG EXTRA

BOEKVOORSTELLING: 100 ½ LIEFDESGEDICHTEN

JOSE VANDENBROUCKE

De liefde en de woorden over de liefde vlinderen sinds mensenheugenis door onze levensruimte, onze lucht. Ook voor José Vandenbroucke was, na het voltrekken van het wonder der menselijke erotiek, het elkaar ongewapend meedelen van lichaam en geest, het onbevlekt ontvangen van elkaars gratie, de drang te groot geworden: hij moest het opschrijven. Met een stylo, een typemachine, een pc-klavier, vaak op roze papier, nog vaker zwart op wit. Woorden die verbinding zoeken met elkaar, met de wereld van de poëzie, met jou.

Ondertussen zijn we zoveel jaren verder. De jonge minnaar is een troubadour, een peperkoeken woordenkramer, un poète de pain d’épice, geworden. Vandaag zijn ‘100 ½ Liefdesgedichten’, een bezielde selectie van wat hij aan liefdespoëzie schreef tussen 1985 en nu te boek gesteld Een met weemoed en hulpeloosheid beladen verzameling intieme schrijfsels, souvenirs van het onmogelijke dat mogelijk is. Het omfloerst verhaal van het voorbije en de verwondering om wat nog steeds stuwt: eros, het verlangen te zijn, lief te hebben en bemind te worden. De menselijke behoefte deel uit te maken van wat leeft. En de dichterlijke behoefte het uit te drukken. Woorden uit het hart, liefdesgedichten.

Op 14 februari, de hoogdag der liefde, stelt José Vandenbroucke zijn ‘100 ½ Liefdesgedichten’ voor in Mozaïek. In het huis van de liefde, het boek van de liefde. Een boek waarin alles wat jij reeds zolang wou zeggen nu op papier gedrukt staat. Fluisterende woorden op zacht papier. Klaar om jouw verwondering om de liefde te bevestigen. Het leven wil ontmoeten zijn.  In José Vandenbroucke’s ‘100 ½ Liefdesgedichten’ vindt je misschien het geschikt cadeau om er je liefste of jezelf mee te plezieren, die dag en al de dagen die volgen.

De avond wordt muzikaal in gekleurd door 2 muzikanten van Lyrondell: Geert Peeters (viool) en Merijn Peeters (piano).


  • Donderdag 14/02/2019 om 20 uur
  • Mozaïekcafé, Overleiestraat 15a, Kortrijk | deuren open om 19 uur
  • Organisatie: HV Kortrijk i.s.m. VC Mozaïek
  • Gratis inkomterug naar kalender