Agenda

Datum: Woensdag 16 Januari 2019
Uur: 14:30
Organisator:
Plaats: Brugge
- 8000 Brugge

Info & Routebeschrijving :In Muzee Oostende. Overal ter wereld hebben musea, verzamelaars en liefhebbers belangstelling voor de grensverleggende kunst van James Ensor. Lang voor de term een modieus cliché werd, was Ensor wel degelijk een game changer. Toch staat zijn kunst zelf nog al te vaak in de schaduw van de populaire legende: die rare, mensenschuwe snuiter achter zijn piano in zijn Oostends schelpenwinkeltje.
De nieuwe Ensor presentatie bestaat nagenoeg uitsluitend uit schilderijen en tekeningen uit de verzameling van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. Met 38 schilderijen en zowat 650 tekeningen beschikt het museum over een prestigieuze Ensor verzameling.  
De afgelopen jaren reisde deze tentoonstelling naar New York, Chicago, Los Angeles, Tokyo, Bazel, Kopenhagen en Utrecht. Het KMSKA geeft aan Mu.ZEE 26 schilderijen in langdurige bruikleen. Daarnaast worden wisselende ensembles met tekeningen tentoongesteld.
Praktisch
Prijs toegang + gids :  10€ p.p.
Gelieve in te schrijven vóór 12 januari via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 0477 591794 en het bedrag over te schrijven op de rekening van het Willemsfonds Brugge :  
BE69 4752 1366 8178


terug naar kalender